Karić preporodio Budućnost: Želimo pokazati da nismo zaboravili igrati nogomet

Sedam bodova u tri meča za Banovićane

Karić preporodio Budućnost: Želimo pokazati da nismo zaboravili igrati nogomet · Intervju

S. Mlaćo

Dolazak novog rukovodstva kluba, novog trenera, iskusnog Smajila Karića probudio je banovićku Budućnost.

Banovićani nakon tri kola nastavka sezone Prve lige FBiH imaju sedam bodova, upisali su čak dvije gostujuće pobjede, te Karić itekako može biti zadovoljan.

Prvo se dotakao subotnje utakmice sa Orašjem koja je bila dosta burna (1:2).

"Nismo imali šta izgubiti, tako smo i otišli tamo. Igrali smo disciplinovano, odgovorno, nismo nasjeli na provokacije i poklopio nam se i rezultat. Oni su sami sebi uradili loše stvar time time što su išli da udaraju, opstruiraju igru, tako da su zasluženo izgubili. Da su igrali ono što znaju možda bi nas i pobijedili. Krenuli su drugim putem koji nije bio dobar", priča Karić.

Zadovoljan je sa sedam bodova u nastavku sezone.

"Šest bodova smo donijeli sa strane, a kući remizirali sa Goraždem koje nismo ozbiljno shvatili. Prezadovoljan sam, na proljeće uz samo dvije ekipe imamo sedam bodova. Kada pogledamo ta tri kola, mi smo u vrhu".

U Banoviće sada stiže bihaćko Jedinstvo koje je u katastrofalnoj formi.

Oglasi

"Mi moramo tražiti pobjedu. Ta pobjeda nas ostavlja u borbi za opstanak, na domaćem terenu više ne smijemo prepuštati bodove. Imamo pun sastav, nema povrijeđenih, kažnjenih..."

Novi vjetrovi pušu u FK Budućnost. Pokazuju to i rezultati, ali i sama organizacija kluba koja je na jako visokom nivou.

"Svi smo novi u klubu. Skupština, Uprava, sportski direktor, stručni štab... Krenuli smo ozbiljno raditi, pokazuju to i rezultati, a svaki rad se isplati. Napravili smo dosta pomaka u organizaciji kluba, na treninzima se bolje radi i trenira, više je profesionalizma. Vratio sam se u svoj klub, to je klub koji volim i to radim više iz ljubavi. Želimo pokazati i to da Budućnost nije zaboravila igrati nogomet, nego su ljudi koji su dugo bili to sve to zapustili".

Cilj Banovićana u drugom dijelu sezone je zaploviti ka sigurnoj zoni, a onda mnogo posla uraditi i na ljeto.

"Ove godine je cilj da ne dođemo u borbu za ispadanju. Mislim da smo na pravom putu, a šta će se dešavati u narednoj sezoni vidjećemo. Ima još 12 kola ove sezone, svašta se može desiti. Mi dobro radimo, ne gledamo druge, idemo iz utakmice u utakmicu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Karić je provjereno trenersko ime i dobro poznaje stanje u Prvoj ligi. Otkrio je i koga vidi kao najvećeg kandidata za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

"Ima dosta kandidata, Posušje je trenutno najbliže. Po priči sa njima čini mi se da nemaju ambicija za prvo mjesto, ali ako budu prvi moraju ići u Premijer ligu. Tu je i Simm Bau koji ima novac, ali nema rezultate. Tu je i TOŠK, Zvijezda Gradačac... Najveće šanse dajem Posušju koje je do sada pokazalo najviše", dodao je Karić.

Top Komentari

Gari Garinča
Bravo za Smajila Karića.
2 0
Probisvjet
Smajila Karić ljudina i trenercina. Uzeo Slobodu u cvajti kada niko nije zelio. Hvala ti dobri covjece. Ziv i zdrav bio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi