Poništeni golovi i prekidi obilježili finale Kupa, ali Zvezdinoj dominaciji u Srbiji nema kraja

Dupa kruna treću godinu uzastopno

Poništeni golovi i prekidi obilježili finale Kupa, ali Zvezdinoj dominaciji u Srbiji nema kraja

Edmir Škorić

Crvena zvezda je u Loznici pobijedila Vojvodinu sa 2:1 i tako osvojila Kup Srbije. Crveno-bijeli su ranije osvojili i prvenstvo, pa su proslavili duplu krunu.

Zvezda je ranije osigurala titulu iako je ostalo još jedno kolo. U Evropi će pored Zvezde igrati Partizan i TSC, ali i prvi put u historiji Radnički iz Kragujevca, zahvaljujući sjajnom bh. stručnjaku Feđi Dudiću.

U Evropi će igrati i Vojvodina, koja je bila u finalu Kupa. Da su ga osvojili, bili bi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a ovako će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U prelijepom ambijentu stadiona u Loznici Vojvodina prva prijeti preko Vukanovića, koji izlazi sam na Glazera, pa mu je Izraelac odbranio. Velika prilika potom u sedmoj minuti, ali obrukao se Bukari, koji je loše pucao i lopta ide preko gola iako je bio potpuno sam.

Stamenić u 12. minuti u šansi, a najveću priliku u prvih 15 minuta Zvezda je imala kad je u 13. minuti Bukari promašio zicer. Dobra šansa za Novosađane u 35. mnuti, ali je Ivanović promašio sve iako je izašao sam pred Glazera.

Kazna je stigla samo dva minuta kasnije. Ivanić se dobro snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i pogađa za slavlje crveno-bijeih. U 40. minuti Ndiaye je zabio za 2:0, no VAR je poništo gol zbog nedozvoljene pozicije. Isti igrač je u 45. minuti imao dobru šansu, no ostaje 1:0 na pauzi.

Oglasi

U početku drugog dijela veliki prekid zbog velike bakljade i rolni papira koje su sletjele na teren. U jednom trenutku je bio povrijeđen i golman Vojvodine, ali je ipak uspio da nastavi meč.

Zvezdi je poništen još jedan gol, a onda u 66. minuti Spajić nakon ubačaja Hwanga iz kornera pogađa za 2:0 i ovjerava Zvezdi osvajanje Kupa. Mogao je Vojvodinu da vrati u meč Radulović u 70. minuti, no promašio je veliku šansu.

Do kraja meča poništen je još jedan gol Zvezdi, koja je mogla i uvjerljivije da slavi, a Vojvodina je zasluženo u zadnjim sekundama došla do utješnog gola. Strijela za 2:1 bio je Vukanović.

Novosađani su ostali na dva trofeja u Kupu kojeg su osvajali 2014. i 2020. godine, dok je Zvezdi ovo treća godina uzastopno da osvajaju duplu krunu.

Top Komentari

user1676717906
Resad Kunovac
0 0
Zax
Kakav stadion i atmosvera.Nigdje u bivsoj jugi netrenmba praviti vece stadione od 10 hiljada ovo je sasvim ok
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi