Hladni kao da su u Sibiru: Pozdrav Dudića i Milojevića na Rajko Mitiću brži od treptaja oka
Foto: EPA

Zvezda pobijedila Radnički

Hladni kao da su u Sibiru: Pozdrav Dudića i Milojevića na Rajko Mitiću brži od treptaja oka

Admin Čaušević

Za razliku od prethodnog gostovanja na stadionu Rajko Mitić ovaj put Feđa Dudić je pokazao zube Vladanu Milojeviću pošto je Radnički 1923 odigrao odličan meč i hrabro se suprotstavio Crvenoj zvezdi, novom-starom prvaku Srbije.

Kao što je poznato Dudić i Milojević su imali određenih nesporazuma u komunikaciji proteklih sedmica pa se njihov duel na najvećem stadionu u Srbiji očekivao sa dosta pažnje.

Milojević je pogrešno protumačio Dudićeve riječi kada je bh. trener govorio o igri Zvezde te je poručio: "Neka mene vrijeđaju. On sada bori za Evropu, a stranac je, prima platu ovdje".

Dudić je odgovorom stao na loptu: Javno sam prozvan od kolege Milojevića. On je trebao da pogleda cijelu emisiju, ali nije, a trebao je i da vidi na koji način sam pričao o Zvezdi, afirmaciji srbijanskog nogometa i svega ostalog.

U večerašnjem duelu u Beogradu završeno je 3:2 za Zvezdu, a poslije posljednjeg sudijskog zvižduka kamere su zabilježile i pozdrav dvojice trenera.

Zanimljivo da je rukovanje bilo poprilično hladno i trajalo je treptaj oka. Međutim, ono što je najbitnije sve je prošlo u sportskom i fer duhu. Pozdrav pogledajte ovdje.

Oglasi

Inače, nakon utakmice Milojević je kazao da je nedopustivo da njegovi izabranici prime golove kakve su primile protiv Radničkog.

"Čestitam mojim igračima na pobjedi, u prvom poluvremenu je bilo oscilacija, primilo smo dva gola koja ne smiju da se prime, ali o tome ćemo u svlačionici, sigurno to ne smije ne smije da se ponavlja. Radničkom čestitam, igraju nadahnuto i bore se za Evropu."

Sa druge strane Dudić je čestitao Crveno-belim na pobjedi te je pohvalio svoje izabranike.

"Moram da čestitam Zvezdi na pobjedi, možemo biti zadovoljni i način na koji smo se približili Zvezdi, u drugom poluvremenu smo držali posjed, tjerali smo Zvezdu da se brani posljednjih 15-ak minuta."

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"To je nešto veliko, nismo odustali od svog fudbala, igrali smo visoko, nismo nabijali lopte, nikad nećemo odustati. Čestitke Zvezdi još jednom na prvom poluvremenu, primili smo jeftine golove, neke naše igrače je ponijela atmosfera", završio je Dudić.

Naredni meč za Radnički 1923 je domaći duel protiv Vojvodine. U slučaju pobjede Kragujevčani bi praktično bili u Evropi što bi bio historijski podvig za klub iz Šumadije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi