Postali šampioni Srbije, a sada FK Crvena zvezda dovodi veliko pojačanje u svoje redove!?

Grujić se vraća?

Postali šampioni Srbije, a sada FK Crvena zvezda dovodi veliko pojačanje u svoje redove!?

Eldar Ganibegović

FK Crvena zvezda je jučer i matematički osigurala novi naslov prvaka Srbije. Sada dolazi još dobrih vijesti za navijače ovog kluba i to kada su transferi u pitanju.

U okviru 33. kola prvenstva Srbije Crvena zvezda je jučer rezultatom 2:1 slavila protiv TSC-a i tako je i matematički stigla do novog naslova prvaka Srbije.

Sada Crvena zvezda ima 84 boda, 14 više od drugog Partizana koji više nema šansu da ih stigne jer je ostalo još 12 bodova u opticaju.

Jasno je da će ljetni prijelazni rok donijeti određenih promjena u igračkom kadru, a Crvena zvezda će pred nove nastupe u Ligi prvaka dobiti neka sjajna pojačanja.

Za sada najveće ime koje se spominje kao novo u Beogradu jeste Marko Grujić, koji je dobro poznato ime na Rajko Mitić stadionu.

Radi se o djetetu Crvene zvezde jihe he u januaru 2016. godine otišlo u Liverpool za sedam miliona eura, a vidjet ćemo je li nakon osam godina došlo vrijeme za povratak.

Oglasi

Trenutno ovaj defanzivni veznjak nosi dres Porta koji ga je od Liverpoola otkupio 2022. godine za devet miliona eura.

Ove je sezone u svim takmičenjima skupio tek 708 minuta (19 nastupa) uz jednu asistenciju, pa i ne čudi što se dovodi u vezu s odlaskom s Dragao stadiona.

Podsjećamo, Liverpool ga je slao na posudbe u Cardiff, Herthu i Porto koji ga je na kraju i otkupio, a ostaje da vidimo da li će sada ponovo obući dres prvaka Srbije.

Ugovor s Portom ima do ljeta 2026. godine, no ako ga portugalski velikan ne vidi u svojim planovima, vrlo vjerovatno će lako doći do dogovora s Crvenom zvezdom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za Crvenu zvezdu je do sada upisao 41 nastup u svim takmičenjima, te je postigao šest golova i dodao sedam asistencija.

Dodajmo i to da je Marko Grujić od debija 2016. godine upisao i 24 nastupa u dresu reprezentacije Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi