Evropa bruji o penalu iz Leskovca: Golman Čukaričkog bio na lopti, a onda šok za domaće

Fiorentina povela sa 1:0

Evropa bruji o penalu iz Leskovca: Golman Čukaričkog bio na lopti, a onda šok za domaće

Endin Čaušević

Čukarički i Fiorentina igraju utakmicu četvrtog kola grupne faze Konferencijske lige, a klub iz Firence vodi nakon prvog poluvremena sa 1:0. Do gola su došli jer je M'Bala Nzola pogodio s bijele tačke, a upravo taj detalj je ono o čemu mnogi pričaju.

Jasno je da je Fiorentina apsolutni favorit u večerašnjem okršaju koji se igra u Leskovcu, ali sigurno je ni da Čukarički ne želi tako lako da se preda.

No, utakmica za klub iz Srbije nije počela baš najbolje jer je Fiorentina već u osmoj minuti povela sa 1:0.

Gostima je sviran penal nakon reakcije iz VAR sobe, a odgovornost s bijele tačke preuzeo je Nzola koji je uspio da pogodi mrežu Čukaričkog, ali na prvu nikome nije bilo jasno kako je lopta završila u mreži.

Golman domaćeg tima Filipović bio je na toj lopti, ali na čuđenje svih na stadionu ona je nekako prošla ispod njega i završila u mreži.

Navijači Čukaričkog bili su sigurni da će njihov golman da zaustavi udarac i spasi svoj tim, ali on je već padao na lijevu stranu i ostalo je taman toliko prostora da lopra prođe ispod njega i uđe u gol.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Iako se o meču sa Gradskog stadiona Dubočica nije mnogo pričalo u večerašnjem programu Konferencijske lige ovaj detalj je mnogima zapao za oči.

Gol Fiorentine za 1:0 i način na koji je lopta na kraju završila u mreži POGLEDAJTE OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi