Ljajić očajan i nevidljiv, a zatim je u igru ušlo čudo od igrača: Rezultat je pobjeda Novog Pazara
Foto - FK Novi Pazar

Pobjeda nad Čukaričkim

Ljajić očajan i nevidljiv, a zatim je u igru ušlo čudo od igrača: Rezultat je pobjeda Novog Pazara

Midhat Šljivak

Novi Pazar je u 12. kolu srbijanske Super lige savladao na svom terenu Čukarički s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Marko Obradović u 81. minuti, no za sve je zaslužan čudesni Seydouba Soumah koji je ulaskom umjesto očajnog Adema Ljajića promijenio situaciju na terenu.

Novi Pazar je protiv Čukaričkog došao do velika tri boda. Za trijumf je pogodio Marko Obradović, no svi su na stadionu uzvikivali ime nevjerovatnog Seydouba Soumaha.

Gosti iz Beograda su igrali odlično prvo poluvrijeme. Imali su nekoliko sjajnih šansu i prosto je nevjerovatno da nisu imali prednost nakon 45 minuta igre.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a ključni trenutak se desio u 59. minuti kada potpuno indisponiranog i nevidljivog Adema Ljajića mijenja Seydouba Soumah.

Fenomenalni Gvinejac je okrenuo situaciju na terenu. Soumah je radio šta je htio i u 81. minuti je bio na korak od pogotka. Sve je napravio kako treba, ali je pogodio stativu.

Oglasi

Srećom po Novi Pazar Marko Obradović je dobro pratio akciju. Odbitak od stative poslao je u mrežu i doveo je svoj tim u prednost od 1:0.

Do kraja utakmice Čukarički nije uspio doći do jednog boda. Imali su gosti samo jednu dobru šansu, no ona nije iskorištena i Novi Pazar je na kraju došao do pobjede.

S ova tri boda Novi Pazar je skočio na šesto mjesto sa 16 osvojenih bodova, isto goliko ima i Čukarički koji je dvije pozicije ispred.

U narednom kolu Novopazarce čeka još jedan veliki izazov. Gostuju kod TSC-a u Bačkoj Topoli, a Čukarički na svom terenu čeka ekipu Vojvodine.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 12. kolo:

Novi Pazar - Čukarički 1:0

Top Komentari

Hanibal
Trebalo bi FK Sarajevo malo s Novim Pazarom suradivati. Mogli bi se tu naci par dobrih igraca, a s druge strane bi neki igraci Sarajeva mogli na posudbu u Novi pazar.
1 1
Baco
Ovaj Konj haman nista ne radi u zivotu,idi se jarane rokni i popusti nas malo..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi