Tuča na stadionu u Goraždu nakon završetka utakmice: Goste očekuju kazne, delegat sve zabilježio

Nemile scene koje ne želimo gledati

Tuča na stadionu u Goraždu nakon završetka utakmice: Goste očekuju kazne, delegat sve zabilježio

H. Zilić

Nemile scene ove nedjelje dolaze sa bh. stadiona, a da stvar bude još više razočaravajuća, pomenute scene stižu iz kadestke lige, tačnije Omladinske lige Centar za kadete.

Kadeti Goražda su u 11. kolu dočekali Igman sa Ilidže i jedna dobra fudbalska predstava na kraju ja pokvarena fizičkim obračunom fudbalera.

Goražde je savladalo Igman rezultatom 2:1. Golove za domaći tim postigli su Dragović u 17. i Mašić u 24. minuti, za goste je bio strijelac Subašić u 40. minuti.

Po završetku utakmice nažalsot incidenti na stadionu u Goraždu.

Nastala je gužva na travnjaku, a na kraju je bilo i teških riječi od strane fudbalera Igmana upućenim domaćinima i službenim licima, bar tako se navodi u službenom izvještaju. 

Dosta posla za službena lica u Goraždu, a na kraju je to sve zavedeno u zvanični zapisnik koji je objavljen na Cometu NFSBiH.

Oglasi

Šta se tačno dešavalo u Goraždu u zvaničnom izvještaju utakmice opisao je delegat utakmice Mensud Drljević.

"Poslije završetka utakmice gostujući igrač broj dresa 50 Korkutović Eldin udario je domaćeg igrača broj 7 Mašić Kerima na centru igrališta nogom u predjelu glave. Igrač gostiju broj dresa 80 Mašović Alim na centu igrališta udario je domaćeg igrača broj dresa 3 Hodžić Nedima rukom u predjalu glave. Igrač gostiju broj dresa 14 Deševac Eldar nakon završetka utakmice psovao je domaćim igračima i službenim licima utakmice", stoji u saopštenju delegata utakmice.

Opis nije dostupan.

Aktere sigurno očekuju kazne, a ovakve scene ne želimo gledati na bh. stadionima još manje na utakmicama mlađih kategorija.

U pomenutoj ligi Sarajevo je lider sa 30 bodova, Radnik Hadžići i Baton imaju 28, Željezničar 27 osvojenih bodova.

Igman je na desetoj poziciji sa 16 bodova, dok je Goražde na 12. pozicji sa 15 osvojenih bodova.

Top Komentari

pikaboo
Pokazite na terenu da ste veliki, sta treba cijela drzava da vas gura jer ste ko biva veliki, a svi vidimo koliko vas guraju
0 0
user1597353331
Sta ce malo gorazde?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi