Konjalić: Uspješna sezona za klub, ali i mene, sazrio sam za dodatni iskorak

Goražde pružilo kvalitetne partije ove sezone

Konjalić: Uspješna sezona za klub, ali i mene, sazrio sam za dodatni iskorak

S. Mlaćo

U FK Goražde itekako mogu biti zadovoljni sezonom u Prvoj ligi FBiH koja je jučer završena.

Naime, Goražde je završilo na četvrtom mjestu, a malo je nedostajalo da taj uspjeh bude još bolji. Momci iz grada na Drini od jučer su na pauzi, a jasno je da će doživjeti i određene promjene u igračkom kadru. Mladi Haris Konjalić potvrdio je svoje kvalitete i sigurno opravdao očekivanja.

Konjalić je u 28 utakmica postigao osam pogodaka i dodao dvije asistencije, a kao 'šlag na tortu' stigao je veoma efektni pogodak u subotnjem meču protiv NK Jedinstvo (4:1).

“Sezona je završena za nas, a može se reći da je bila uspješna, iako bismo voljeli da smo zauzeli drugo mjesto koje smo svakako zaslužili. Bilo je uspona i padova, ali uspjeli smo ostati zajedno i pružiti svoj maksimum tijekom ove sezone.

Nadam se da su naši navijači zadovoljni i da će Goražde sljedeće sezone biti u borbi za ulazak u Premijer ligu“, ističe Konjalić za SportSport.ba.

Dotakao se i svojih igara.

Oglasi

“Što se tiče mojih nastupa u Goraždu, mogu reći da sam zadovoljan. Naravno, moja statistika je mogla biti i bolja da je bilo malo te sportske sreće. Zasluge za najboljeg strijelca ekipe pripadaju i mojim saigračima sa kojima sam super surađivao na terenu. Smatram da sam ove sezone napredovao i sazrio i da mogu očekivati daljnji napredak u svojoj igri i statistici u budućnosti“.

Ima vremena da odluči kada je u pitanju nova sezona.

 “U Goraždu sam se zaista lijepo osjećao proteklih godinu i po dana. Moja budućnost u Goraždu ne ovisi samo o meni, već i o mom agentu i ljudima u klubu koji su bili zaista korektni. Naravno, cilj je napredovati i igrati u Premijer ligi, ali i razmotriti mogućnost odlaska izvan Bosne i Hercegovine. Već postoji nekoliko kontakata, a šta će se dogoditi na kraju, vidjet ćemo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U svakom slučaju, imam još vremena za rad na sebi i biti što spremniji za početak priprema i sljedeću sezonu“, dodao je Konjalić.

Konjalić je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za FK Sarajevo, te BFK Simm Bau.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi