Pod kormilo Dženana Hošića Goražde plovi u sigurnu luku

Tri vezane pobjede

Pod kormilo Dženana Hošića Goražde plovi u sigurnu luku

S. Mlaćo

Već sada je jasno da su čelnici FK Goražde napravili pravi potez kada su u svoje redove odlučili angažovati ambicioznog bh. stručnjaka Dženana Hošića, nekadašnjeg člana Sarajeva i Veleža koji ima bogato iskustvo igranja i u Poljskoj.

Hošić je kao trener radio u Famosu i Bosni Visoko, te FK Olimpik, a poziv u Goražde bio je njegov prvi pravi samostalni trenerski angažman. Imao je poziva da ostane u Poljskoj i tamo zaplovi trenerske vode, ali odlučio je ići korak po korak.

Definitivno je jasno bilo s obzirom na poglede na današnji nogomet  i znanje i iskustvo koje posjeduje, da Hošiću trebaju odriješene ruke i da rezultat neće izostati. Tako je i bilo.

Goražde polako, ali sigurno plovi ka gornjem dijelu tabele, a sada je na osmom mjestu.

Danas su momci sa Drine savladali GOŠK u Gabeli 1:0, a bila je im je ovo treća vezana pobjeda.

Prethodno su također kao gosti savladali NK Vis Simm Bau u Tešnju 2:1, te na svom terenu trenutnog lidera i vjerovatno najkvalitetniju momčad u ligi HŠK Posušje 1:0.

Hošić definitivno ima 'dobitni ključ' za timove iz vrha tabele s obzirom da je savladao i drugoplasirani Rudar iz Kaknja 3:0, što je Kakanjcima bio najteži poraz ove sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Goražde sada stiže Orašje i eventualna pobjeda Islamagića, Blagojevića, Velića, Tatara i društvo odvela bi pred sami kraj polusezone ka gornjem dijelu tabele.

Uz Hošića vrijedi istaći i njegovog pomoćnika Muhameda Zejnilhodžića, a iskren i pošten odnos jasno pokazuje da je ovaj dvojac na pravom putu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi