Oglasili se iz federalnog prvoligaša: Nikome više nećemo da šutimo!

Teška situacija dodatno zakomplikovana sa problemima u gradu

Oglasili se iz federalnog prvoligaša: Nikome više nećemo da šutimo!

Samir Mlaćo
Teška situacija vlada u FK Goražde.

Upitna je budućnost kluba, a iz kluba ističu da se zapravo susreću sa velikim problemima iz dana u dan.

Navode da je kadetima i juniorima ovog kluba zabranjeno odigravanje utakmica na glavnom terenu, te da zbog toga selekcije putuje na gostovanje uz duplo veće troškove.

“FK "Goražde" Goražde, odlučio je da se više nikome ne šuti, te će iznijeti sve probleme sa kojom se susreću.  Još jedan je apsurd, a jedan od njih je trenutno jeste zabrana igranja naše djece kadeta i juniora na glavnom terenu, s toga naši omladinci bili su prinuđeni da danas ponovno otputuju na gostujucu utakmicu četvrti put zaredom, a trebali su da igraju utakmicu na domaćem terenu, što iziskuje dodatne troškove i pored svih finansijskih problema.

Da napomenemo rukovodstvo JU sportskog centra Goražde zabranilo je igranje omladinaca na glavnom terenu, a NS FBiH nedozvoljava igranje na pomoćnom zato što neispunjava osnovne uslove za igru. FK Goražde dugo se susreće sa raznom problematikom, ali sve se pokušavalo rješavati na miran način. Međutim kada problemi prevaziđu mogućnosti ljudi u klubu da se suprostave istim onda nastaju veliki problemi.  Zašto se zabranilo igranje na glavnom terenu za omladince dok  stadion pomoćni ne bude u funkciji za odigravanje prvenstvenih utakmica, postavljamo pitanje nadležnim, dokle više ponižavanje FK Goražde i naše djece“, pitaju se iz FK Goražde.

Zanimljivo je da šute i sportski radnici iz ovog grada koji su upravo preko FK Goražda dobili funkcije u Savezima, ali i gradska vlast.

Oglasi

Vjerovatno su oni zapravo prava adresa za čelnike FK Goražde.

FK Goražde je član Prve lige FBiH, a nakon četiri kola ima tek tri boda te ne zna za poraz.

Danas će u goste favorizovanom Bratstvu iz Gračanice.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Meč počinje od 16:30 sati, kao i preostalih pet utakmica 5.kola koje su na programu danas.

Sutra se igraju dvije.

Top Komentari

baraba
Tako vam se dešava zato sto u Gorazdu direktori javnih preduzeca ostaju na svojim mjestima do penzije. A to sto ih je pregazilo vrijeme i sve otalo koga briga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti