Posušje slavilo protiv Igmana, Mulalić se hvata za glavu zbog novih povreda
Novi problemi za Igman, danas nove povrede

Nema Beće i Bešagića, danas se povrijedili Janketić i Đorić

Posušje slavilo protiv Igmana, Mulalić se hvata za glavu zbog novih povreda

Samir Mlaćo

Prijateljski meč u Međugorju su danas odigrali nogometaši Posušja i Igmana.

Na kraju je Posušje slavilo 1:0 pogotkom Pavkovića sa 11 metara, te na Mokrom Docu mogu biti zadovoljni. Denis Ćorić je uspješno krenuo novu epizodu na klupi ovog tima, dok je Igman nakon sigurne pobjede nad Radnikom Hadžići danas upisao poraz, ali više ih brinu brojne povrede.

Svoje viđenje susreta nakon meča dali su trener Igmana Edis Mulalić i pomoćni trener Posušja Borislav Grbavac.

"Pripreme su uvijek specifične, ali dobra utakmica danas, prava takmičarska. Teren je bio težak, pa smo imali sreću da se niko nije povrijedio. Nadam se da povrijeđeni igrači u Igmanu neće dugo imati problema i da će sve biti ok. Na nama je da nastavimo raditi i što bolje se spremimo za nastavak prvenstva", naveo je Grbavac.

Pred kamere SportSport.ba stao je i Edis Mulalić.

"Dobra utakmica, dobra provjera. Povrijede nam se dva igrača, pa sa te strane nismo zadovoljni. Utakmica je bila borbena, a dva vezna igrača nam se povrijede u deset minuta. Jedan članak, drugi ne znam... Desi se to, to su pripreme. Dobra utakmica, mi napravimo grešku više nego što treba, ali super. Vidjelo smo šta možemo i ko koliko može. Za to i služe ovakve utakmice, izaćemo pametniji iz ove utakmice", rekao je Mulalić.

Treba istaći se kod Igmana već ranije povrijedio Omar Beća, novajlija iz Željezničar, ali i Armin Bešagić koji se također povrijedio, te se oporavlja i nije sa ekipom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas su se povrijedili Janketić i Đorić, a problema ima i mladi Pirić, pa Mulalić na velikim mukama pred nastavak sezone. Ni Mulalić zbog tri žuta kartona neće biti sa ekipom u prvom dijelu, kao ni Enes Sipović i Stefan Denković.

Posušje i Igman igraju osminu finala Kupa naše zemlje, a onda ih očekuju izazovi u prvenstvu. Posušje u prvom kolu nastavka dočekuje Zvijezdu 09, dok Igman dočekuje NK GOŠK.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Igman će ostati u ligi aBd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi