Efikasan duel Posušja i Sesveta, Ćorić poseban akcenat stavio na jedan dio igre
FOTO/VIDEO: K .Dedić

Pripremna utakmica

Efikasan duel Posušja i Sesveta, Ćorić poseban akcenat stavio na jedan dio igre

Haris Zilić

Prijateljski susret danas odigrala je  ekipa HŠK Posušje. Na pripremama u Međugorju Posušaci su odigrali meč protiv hrvatske ekipe Sesvete i slavili u vrlo efikasnoj utakmici rezultatom 3:2.

Sesvete su vodile nakon prvog poluvremena rezultatom 2:1, ali u nastavku preokret Posšja za konačnih 3.2. Strijelci za bh. premijerligaša bili su Pavković, Boban i Mandić.

Posušje je počelo meč u sastavu: Galić, Marić, Vrgoč, Maglica, Lučić, Erick, Babić, Brković, Rozić, D. Begić, D. Pavković

U drugom poluvremenu za tima Denisa Ćorića još su nastupili: Jenjić, Sang-Hun Seok, Bekavac, Stapić, Z. Begić, Hanuljak, Kamenar, Mandić, Petrović, Boban.

Nakon utakmice izjavu za SportSport.ba je dao i trener HŠK Posušje, Denis Ćorić.

Oglasi

"Prava prijateljska utakmica. Što se tiče nas, prvi put smo na prirodnoj travi, jer smo prethodni period trenirali na umjetnoj travi. Bitno je da se niko nije povrijedio. Rezultat je bio u drugom planu", rekao je Ćorić i nastavio:

"Bilo je dobrih stvari, ali ima stvari koje moramo popraviti, a to je realizacija. Pored tri gola imali smo još sedam prilike gdje smo morali bolje reagovati. Zadovoljan sam, idemo dalje raditi."

Posušje očekuje sada pripremni duel protiv Igmana za vikend.

"Što se tiče subote i duela protiv Igmana, neki igrači će dobiti veću minutažu, ulazimo u završnicu priprema, ali to ćemo se već dogovoriti", završio je strateg tima sa Mokrog Doca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi