"Starac" se vratio u drugoligaški bh. karavan: Počele pripreme, akcenat na mladim fudbalerima

FK Igman Ilidža upalio motore

"Starac" se vratio u drugoligaški bh. karavan: Počele pripreme, akcenat na mladim fudbalerima

H. Zilić

FK Igman Ilidža nakon duže pauze vratio se u Drugu ligu FBiH skupina Centar nakon sjajne prošle sezone gdje su osvojili titulu u ligi Kantona Sarajevo.

Ilidžanski klub je bilježio i odlične rezultate u omladinskim kategorijama, a sada i seniori imaju svoje ciljeve.

U klubu rade postepeno korak po korak, a danas su lagano upalili motore i krenuli sa pripremama za novu sezonu.

Odrađena su testiranja, uskoro ih očekuju prijateljske utakmice, a klubu skromno naglašavaju da je cilj opstanak u drugoligaškom društvu, naravno ako se pruži prilika za nešto više sigurno da će je iskoristiti.

Na kormilu ilidžanskog kluba od ove sezone je trener Aleksandar Simić koji je danas govorio za SportSport.ba pred početak priprema.

Oglasi

"Krenuli smo zvanično sa pripremama, imamo prvo testiranje, a naredne sedmice krećemo sa detaljnim planom. Već imamo dogovorene utakmice i neke turnire. Imamo plan priprema i toga ćemo se držati", istakao je Simić.

Veliki akcenat klub će staviti na mlađe igrače.

"Naš plan je opstanak, a potrudit ćemo da budemo u sredini tabele. Cilj kluba je da afirmišemo mlađe igrače iz naše škole, to je klupska strategija koja će biti primarna. Imamo dobre omladinske selekcije i želimo da afrimišemo te igrače koji su ponikli ovdje."

Dogovorene su i prijateljske utakmice, a nije isljučeno da uskoči i neki tim iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Nismo dogovarali sa klubovima iz Premijer lige BiH što nije isključeno. Igramo sa Slavijom koja je Prva liga RS, imat ćemo i turnir u Buturović Polju tu će biti ekipe našeg kvaliteta i prava provjera da vidimo gdje smo u ovim momentima."

Oglasi

Što se tiče pojačanja neće biti žurbe, ističe Simić.

"Imamo u vidu još nekih pojačanja, ali prije svega oslonit ćemo se na ove igrače koji su tu. Neki momci su pokazali da mogu igrati, evo juniori su nam igrali baraž za Premijer ligu BiH, a tamo gdje vidimo da smo baš deficitarni tu ćemo gledati da što bolje pokrijemo."

Igman će pripreme odraditi na Ilidži, a u narednim danima trebao bi se znati i konačan roster ekipe, tačnije na koga se sve računa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nema sumnje da se u klubu radi vrlo dobro i neće biti iznenađenje ako u budućnosti vidimo još koji iskorak FK Igman koji je jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini, ove godine proslavljaju jubilarni 100. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti