Ćeman je velika Igmanova uzdanica: Samo razmišljamo o Slogi, pa tek onda o GOŠK-u!
Ćeman je ponikao u FK Željezničar

Vjeruje da će se u Konjicu i naredne sezone igrati Premijer liga

Ćeman je velika Igmanova uzdanica: Samo razmišljamo o Slogi, pa tek onda o GOŠK-u! · Intervju

Ponajbolji golman Premijer lige naše zemlje Aldin Ćeman (29) spreman je za nove izazove. Njegov FK Igman Konjic u goste će Slogi iz Doboja u okviru osmine finala Kupa BiH, a zatim slijedi važan premijerligaški duel sa NK GOŠK Gabela.

Igman nije mnogo mijenjao ove zime, Edis Mulalić vjeruje u svoj tim, ali svjestan da će biti veoma neizvjesno.

I sam Ćeman je optimista. Ističe da ekipa razmišlja samo o Slogi, a zatim sve misli idu ka GOŠK-u i duelu prvog kola nastavka sezone Premijer lige.

"Najteže su utakmice poslije priprema, to svi znamo. Ekipe se još traže, izlazite iz priprema, još se na tim utakmicama uigravate. Moje mišljenje je da je za nas dobro što prva utakmica nije ligaška. Imamo taj Kup, pa onda duel sa GOŠK-om koji svakako ima posebnu težinu. Naš cilj je proći u Kupu, a da li ćemo uspjeti, ostaje da se vidi", priča Ćeman za SportSport.

Ćeman u duelu protiv FK Željezničar u Konjicu                                                                                                                                                                               

Poznaje dobro Slogu. Tim Vlade Jagodića se spremao u Antaliji, te su ostvarili dobre rezultate. Jasno ističe najjaču kariku subotnjeg rivala.

"Čvrsta su ekipa, imaju odlične pojedince. Imaju Vidića, on je u sjajnoj formi, te je veoma opasan u svakoj situaciji. Znamo da ih je napustio Toni Jović, on je bio bitna karika. Ponavljam, čvrsi su neće nam biti lako, pogotovo kada znamo da oni na svom terenu igraju posebno dobro".

Oglasi

Igman je ranije znao biti hit u Kupu BiH. U Konjicu nemaju ništa protiv da se to desi i u 2024. godini.

"Naš najbolji rezultat je polufinale Kupa. Najbolje moguće je da poboljšamo taj rezultat, ali idemo korak po korak. Želimo dogurati što dalje, ali vidjet ćemo na terenu kakve su nam mogućnosti".

Mnogi predviđaju u Doboju tvrdu utakmicu, Ćemana smo upitali da li je moguće da na kraju pobjednika odluče penali.

"Iskreno, nismo razmišljali o penalima. Idemo gore da ostvarimo što bolji rezultat, a spremni smo za svaki scenarij, pa i da penali odluče ko će proći dalje".

Pojedine povrede zabrinule su Edisa Mulalića u zimskom pripremnom periodu. Ipak, pojedini igrači su se već vratili u pogon. Već se razmišlja i o GOŠK-u.

Oglasi

"Atmosfera u ekipi je dobra, o tome ne treba ni diskustovati. Radimo, trudimo se, najbitnije da svi damo maksimum i nadam da se će to onda biti dovoljno za ostvarenje cilja. Što se tiče GOŠK-a, o njima će razmišljati nakon Kupa. Vidite kakva je situacija u ligi, veliki broj klubova se bori za opstanak, tako je bilo i prošle sezone. Do posljednjeg kola se ništa nije znalo, ali nadam se da ćemo ostati u ligi i što prije ispuniti cilj".

Aldin Ćeman
Aldin Ćeman FK Igman FK Igman Pozicija: GK

Statistika

27 nastupa
27 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

U Igmanu je potpuno pokazao svoje kvalitete. U više navrata bio je junak svog tima, prosto je znao 'zaključati' svoju mrežu. Ove zime nije želio promijeniti sredinu.

"Svakom igraču je potreban novi izazov, iskorak, sigurno svi razmišljaju o tome. Ipak, sada je moj fokus samo Igman, a o drugima stvarima ćemo pričati na ljeto. Želimo da izborimo opstanak, pa ćemo onda na miru praviti nove planove".

Radio je sa Edisom Mulalićem i itekako ga dobro poznaje.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Da, u juniorima, pa kasnije u prvom timu Željezničara. Znao sam kako se radi kod njega, znam kakav je i to je možda i olakšavajuća okolnost za svakog igrača", dodao je na kraju razgovora za SportSport čuvar mreže FK Igman Konjic Aldin Ćeman.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi