Moguća trenerska transfer bomba u Premijer ligi?

Musemić bi uskoro mogao na posao, biće to veliki izazov

Moguća trenerska transfer bomba u Premijer ligi? · Saznajemo

Haris Zilić
Nakon odlaska iz FK Tuzla City, bh. trener Husref Musemić je bez angažmana. Proslavljeni bh. trener se naravno povezivao u proteklom periodu sa FK Sarajevo, no do nove saradnje nije došlo, pa je Musemić i dalje bez posla.

Po kuloarima se priča da tako neće biti još dugo, jer bi Musemić mogao na klupu FK Igman Konjic.

Navodno, klub iz Konjica želi na svoju klupu Musemića u drugom dijelu sezone Premijer lige i moglo bi doći do ozbiljnih razgovora u narednim danima.

Igman je prošle sezone bio prvak Prve lige FBiH, te tako izborio plasman u Premijer ligu. Sada na zimsku pauzu tim iz Konjica ide sa posljednje pozicije i sa samo 17 osvojenih bodova.

Slijedi mu grčevita borba za opstanak, a veliki problem za ovaj klub predstavlja i to što domaće utakmice igra u Doboju kod Kaknja.

Zvanični šef struke Igmana je trenutno Hajrudin Dino Đurbuzović koji posjeduje UEFA Pro trenersku licencu, no taj posao obavlja ambiciozni Adnan Elezović koji je ovaj klub i uveo u Premijer ligu nakon velike borbe sa NK GOŠK do posljednjeg kola u 'bh. cvajti'.

Oglasi

Kada je Musemić u pitanju, on se sa FK Tuzla City razišao u aprilu ove godine.

Tuzlanski klub tada je u kratkom roku upisao dva teška poraza od Zrinjskog (0:5) i Veleža (0:4), da bi u 25. kolu protiv Radnika bilo 3:3. Taj remi je na kraju i presudio trofejnom stručnjaku.

Musemić je najveće trenerske uspjehe ostvario sa FK Sarajevo. Na Koševo je tri puta donio naslov prvaka, kao i dva trofeja Kupa. Posebno se izdvaja sezona 2018/19 kada je na Koševo stigla dupla kruna, no ni to nije bilo dovoljno da nastavi svoj put u klubu o kojem uvijek govori biranim riječima.

Nakon posljednjeg rastanka pustio je i suze, a treba istaći da je kao trener FK Tuzla City imao i verbalni obračun na navijačima FK Sarajevo sa istočne tribine Koševa.

Oglasi

Treba istaći da je Musemić bio i prvak sa FK Olimpik u Prvoj ligi FBiH u sezoni 2009/10.

Radio je i u FK Sloboda, te FK Mladost Doboj Kakanj.

Sada ga očekuje situacija koja će sigurno biti veliki izazov, bez obzira na bogato premijerligaško iskustvo. Igman se oprostio od Kupa BiH za ovu sezonu, od borbe za trofej ili izlazak u Evropu kroz prvenstvo također nema ništa, već slijedi grčevita borba za opstanak u elitnom rangu bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će 61-godišnji Musemić  pronaći zajednički jezik sa čelnicima Igmana koji sigurno neće birati načine da ga dovedu ostaje da se vidi.

Premijerligaši će sa pripremama startati već početkom januara 2023.godine, a prvenstvo se nastavlja krajem februara.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Ovo ji bilo odlicno da Hus izvuce Igman iz go vana.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi