Još jedan tim potvrdio da ima ambicije igrati Prvu ligu FBiH
FOTO: FK Klis

Moraju ispuniti sve uslove

Još jedan tim potvrdio da ima ambicije igrati Prvu ligu FBiH

S. Mlaćo
Teme:
FK Klis će prema svemu sudeći biti novi prvak Druge lige FBiH grupa Jug.

Klis ima devet bodova prednosti nad Čapljinom, a iz kluba su se sada oglasili i jasno istakli da žele aplicirati za takmiečnje u Prvoj ligi FBiH.

Žele ispuniti sve kriterije Saveza i onda kroz doigravanje biti među dva tima koja ćemo od naredne sezone gledati u drugom rangu bh. nogometa.

“Nakon velikog broja upita, u cilju pravovremenog informisanja navijača i prijatelja Kluba i šire javnosti, potvrđujemo da je na jučerašnjoj (petak) sjednici Upravnog odbora odlučeno da ćemo aplicirati za licencu za Prvu ligu Federacije u sezoni 2022/23., odnosno nastupiti u doigravanju za plasman u viši rang takmičenja.

Nogometni savez Federacije ostavio je rok do 12. maja tekuće godine za dostavljanje neophodne dokumentacije iz sportskog, infrastrukturalnog, zakonskog, administrativnog i drugih kriterija.

Klupska administracija ulaže maksimalne napore na kompletiranju dokumentacije koju je nužno pribaviti u ovom procesu i vjerujemo da će FK Klis ispuniti sve kriterije i dobiti licencu za učešće u doigravanju za plasman u Prvu ligi FBiH.

Oglasi

Svoj dio zadatka obavit će i prvotimci na čelu s trenerom Nedimom Kudrom, pred kojima je još šest utakmica, u kojima trebaju pokazati karakter i maksimalnu ozbiljnost i dokazati da su najbolja ekipa Druge lige FBiH - Jug.

Titula matematički nije osigurana i još uvijek nije vrijeme za slavlje.

Stoga pozivamo sve navijače i simpatizere da u predstojećim danima i sedmicama pruže maksimalnu podršku Klubu, kako momcima na terenu, tako i onim u administraciji, pred kojima je rudarski posao u procesu kompletiranje aplikacije za dobijanje licence.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kao i do sada, budite 12., najvažniji igrač FK Klis i zajedničkim snagama nastavimo put razvoja našeg kluba, ponosa doline Neretvice“, stoji u objavi FK Klis iz Buturović Polja kod Konjica.

FK Klis danas gostuje kod FK Bjelopoljac.

Top Komentari

amza
Samo u bih budes prvak i razigravas za visi rang koja glupost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi