"Ako se ukaže šansa da uzmemo titulu uzet ćemo i titulu i Kup i još nešto treće ako nam se ponudi"

Press konferencija nakon meča Klisa i Borca

"Ako se ukaže šansa da uzmemo titulu uzet ćemo i titulu i Kup i još nešto treće ako nam se ponudi"

E. Čaušević

Borac je danas u Mostaru pobijedio Klis sa 2:1 i izborio je plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su danas slavili sa 2:1 na stadionu Rođeni u polufinalu Kupa BiH, te su se s ukupnih 6:2 protiv Klisa zasluženo plasirali u finale ovog takmičenja nakon deset godina.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj su se javnosti obratila oba trenera Marko Maksimović i Nedim Kudra.

"Čestitao bih igračima, stručnom štabu, svim ljudima u klubu i navijačima prolazak u finale Kupa nakon deset godina. Imamo šansu da osvojimo Kup i sigurno je da ćemo dati sve od sebe kada dođe vrijeme za to da ostvarimo taj cilj. Zahvalio bih se ekipi Klisa i čestitao im na svemu što su uradili ove sezone. Ekipa koja ima i glavu i rep koja je apsolutno dobro vođena i želim im da u narednom periodu ostvare svoje ciljeve, rekao je Maksimović na početku.

Da li je Klis bio lagan plijen kada su u Borcu saznali da će s njima igrati?

"Prije svega nisam neko ko bi podcijenio bilo koga. Isto prije nekoliko godina sam radio u tom rangu takmičenja i znam koji kvalitet imaju ove ekipe. Mi smo zasluženo prošli, namučeni smo jer se Klis dobro predstavio i pokazao u dobrom svjetlu".

Oglasi

Želja za protivnika u finalu?

"Iskreno, taj drugi polufinalni meč će dosta toga odrediti što se tiče prvenstva. Meni lično je svejedno ko će biti u finalu. Igra se jedna utakmica, tu nema favorita i tu su šanse 50-50", jasan je bio Maksimović.

Maksimović se osvrnuo i na Premijer ligu, te borbu za titulu.

"Drago mi je što vidite nas za titulu, nama je cilj Evropa. Neću nikome dozvoliti da stavlja na nas teret da moramo osvojiti titulu, mi apsolutno imamo jedan jedini cilj, a to je plasman u Evropu. Ako se ukaže šansa da uzmemo titulu uzet ćemo i titulu i Kup i još nešto treće ako nam se ponudi. Ali, ne dam nikome da nam to stavlja kao imperativ", dodao je Maksimović.

S druge strane trener Klisa je bio zadovoljan igrom svog tima i posebno uspjehom koji su ostvarili ove sezone.

"Moja ekipa koja je izašla na teren ispoštovali su sve ono što smo se dogovorili u svlačionici. Znali smo da je Borac puno kvalitetniji i spremniji tako da smo u nekim situacijama pokušali napraviti pritisak na zadnju liniju Borca što nam je uspjelo kod tog gola. Od neke 70. minute ponestalo nam je snage i bili smo primorani da se vratimo na svoju polovinu kao i u Banjaluci i sreća da nismo primili još neki gol. Rezultatom nisam zadovoljan jer kada izgubite ne možete biti zadovoljni, ali kada ostvariti ovakav rezultat kao ove sezone onda mogu biti zadovoljan", rekao je Kudra.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ambicije Klisa u budućnosti?

"Ove sezone smo se stvarno istrošili u Kupu tako da su nam rezultati u ligi pali u drugi plan. Poremetile su nas i neke povrede jer nismo mi fizički tako spremni da igramo na dva fronta. Prvi cilj je da izgradimo pomoćni teren i privučemo što više djece kako bismo stvarali svoje igrače. Nadam se da će se onda stvorili uslovi da možemo napasti i Prvu ligu", dodao je trener Klisa.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sile1946
Uzet ces ti ***** moj i ti i vico i svi debili nabijem vas na ***** komplet Crknite svi Sarajvo ce biti sampion
10 4
Jadnimi
Sadašnji trener Borca je jedan od rjetkih poštenih sportista u BH fudbalu. Želim im uspjeh u evropskim utakmicama, jer u prvenstvu i kupu su samo učesnici.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi