Krupa upalila motore: Cilj je igrati dobar fudbal i promovisati mlade igrače
FOTO: FK Krupa

Tim sa Vrbasa izvršio prozivku

Krupa upalila motore: Cilj je igrati dobar fudbal i promovisati mlade igrače

H. Zilić

FK Krupa počeo je sa pripremama za novu sezonu.

Još uvijek se ne zna da li će tim sa Vrbasa igrati Prvu ligu RS ili Područnu ligu Banja Luka, nakon istupanja iz Premijer lige BiH.

Na prozivci su se pojavila 22 fudbalera, a obratio se i Vladimir Ilić, trener Krupe.

"Još uvijek nije poznat rang takmičenja u kojem ćemo igrati, ali ono što je bilo do nas mi smo uradili. Nadam se da će FSRS odlučiti da ćemo mi igrati Prvu ligu, jer mi definitivno pripadamo tome. Sigurno da će naredni period proteći u stabilizaciji kluba, želimo da dovedemo što talentovanije i ambicioznije fudbalere i na tome ćemo da zasnivamo svoju filozofiju", rekao je Ilić, a zatim dodao:

"Na prozivci smo imali 22 fudbalera. Očekuju nas nova pojačanja i pokušaćemo da napravimo dobar tim. Ono što znamo i što je stav uprave, je da u ovoj sezoni pokušamo igrati dobar fudbal, promovišemo mlade igrače i tako se spremimo za nove izazove koji nas očekuju. Odigraćemo niz prijateljskih utakmica, gdje će sigurno biti pet, a moguće i šest utakmica sa protivnicima iz okoline i kroz njih ćemo iskristalisati tim i pokušaćemo da nametnemo filozofiju koju smo imali. Kompletne pripreme ćemo odraditi u Krupi, ne planiramo nigdje ići s obzirom na to kakve uslove ovdje imamo. Vjerujem da ćemo doći na željeni nivo i igrati bitnu ulogu."

Pored trenera Ilića igračima se obratio predsjednik Upravnog odbora Draško Ilić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Pozdravljam sve igrače. Znate da smo izborili opstanak u PLBiH. Ali nako ncijele situacije kasnije, naša procjena je bila da ne treba tamo ostati. Od vas očekujem da sebe afrimišete i da ćemo brzo izaći tamo gdje nam je i mjesto. Pokušat ćemo napraviti tim sa svojim igračima da pokažu da vrijede. Ovo može biti dobra prilika za vas mlade igrače. Budite sigurni da ćemo vas podržavati. Naš stručni štab je dobar, procijenit će vaše kvalitete. Želim da se ponašate kao i vaši prethodnici. Predstavljate grad, klub, vaše škole", rekao je Ilić.

Direktor Miroslav Balaban je također u kratkom obraćanju igračima poželio sve najbolje u novoj sezoni uz nadu da će Krupa ostvariti zacrtane ciljeve koje je ranije spomeuo predjsendik UO Draško Ilić, ali i trener Vladimir Ilić.

Top Komentari

Brazuka
Kako prvu ligu rs? Kriminalci jedni obicni. Istupili ste i sada idete u najniži rang, niste ispali iz lige nego istupili kao Olimpik. Kako možete više varati? Sad bi vi jednu sezonu odmorili pa se opet vratili?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi