Leotar ne ovisi samo o sebi, no Maksimović je jasan

Biće itekako zanimljivo na Policama

Leotar ne ovisi samo o sebi, no Maksimović je jasan

S. Mlaćo
Pred FK Leotar sutra je meč sezone.

Trebinjci sa posljednje pozicije dočekuju Široki Brijeg i nadaju se najboljem raspletu za njih. To je poraz Slobode od Željezničara na Tušnju, ali i kiks nekog od ostalih timova koji također vode bitku za opstanak.

Leotaru 'igra' i 11. mjesto koje bi mu značilo razigravanje sa FK Zvijezda 09, ukoliko FK Krupa ponovo ne bude željela kao prvak Prve lige RS plasman u Premijer ligu.

Opcija je tako mnogo, a za Trebinjce je jasno da moraju od prve minute krenuti po tri boda. Široki također ima svoju računicu. Tim sa Pecare sa tri boda uz poraz eventualni Željezničara dolazi na četvrtu poziciju koja donosi plasman u Evropu i sjajnu finansijsku injekciju.

Širokom Brijegu može odgovarati i remi na Tušnju, ali onda mora slaviti više od tri gola razlike na Policama, što je ipak teško očekivati.

Sutrašnji meč ispred FK Leotar najavio je šef struke Marko Maksimović.

Oglasi

"Želim prvo prokomentarisati utakmicu sa Zrinjskim gdje imamo za čime žaliti. Odigrali smo dobru utakmicu, ali ostali bez bodova“, rekao je Maksimović te se osvrnuo na sutrašnji meč.

Trebinjci imaju bolji međusobni skor samo od FK Tuzla City.

"Ne možemo sami odlučiti, ali moramo dati sve od sebe, tj. zadnji atom snage koji imamo u ovom trenutku. Želimo odigrati na najbolji način i doći do onoga što nas zanima kako bi ostali u ligi. To su tri boda“, dodao je Maksimović.

Sutrašnji meč igra se od 17 sati,  a očekuje se da će simpatizeri Leotara doći u velikom broju kako bi podržali svoje ljubimce u meču sezonu.

Dolazak su potvrdili i gostujući navijači.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na Policama će dijeliti Admir Musić iz Sarajeva, a pomoćnici su mu također iz glavnog bh. grada. Radi se o Amiru Kadiću i Emiru Zahiragiću. Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

Delegat je Željko Soko, također iz Čapljine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi