Stadioni u BiH se spremaju za noćne utakmice: Reflektori uskoro spremni na jugu naše zemlje
FOTO: FK Leotar/facebook

Klub postavio fotografiju na društvenim mrežama

Stadioni u BiH se spremaju za noćne utakmice: Reflektori uskoro spremni na jugu naše zemlje

H. Zilić

U budućnosti će sve više stadiona u Bosn i i Hercegovini imati priliku da organizuje i noćne utakmice. Reflektori će biti i jedan od uslova za licenciranje, a pojedini klubovi rade punom paru.

Sa izgradnjom reflektora jučer se pohvalio i NK GOŠK tako da će stadion u Gabeli uskoro imati mogućnost za noćne utakmice.

Također, noćne utakmice će uskoro biti spektakl i Posušju jer se na Mokrom Docu realizuje značajan projekat i postavljanje rasvjete.

Još jedna klub se pohvalio užurbanim radovima na postavljanju reflektora.

FK Leotar će na svojim Policama u budućnosti igrati noćne utakmice.

Ovo će svakako biti olakšavajuća stvar pogotovo u ljetnim danima kada su na jugu naše zemlje veoma visoke temperature.

Oglasi

Čini se da je postavljanje reflektora na Policama stiglo do doređene faze.

FK Leotar se je na društvneim mrežama objavio fotografiju gdje se vidi da se stubovi već uveliko rade i radovi idu brže od očekivanog.

Opis nije dostupan.

Tako bi već kroz sezonu dvije sve ekipe u Prmeijer ligi Bosne i Hercegovine imale mogućnost za odigravanje noćnih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To bi svakako bio još jedan iskorak u infastrukturi za bh. klubove koji će igrati i na novim hibridnim travnjacima, tako da vjerujemo da ćemo u budućnosti gledati bolji bh. kluspki fudbal i u mnogo boljim uslovima.

Što se tiče Leotara, tim iz Trebinja jesenji je dio sezone okončao na desetoj poziciji sa 21 bodom i očekuje ih borba za opstanak , a u prvom kolu nastavka prvenstva, tačnije 20. kolu gostuju ekipi Posušja. prije toga će 18. februara igrati duelu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine na Grbavici gdje će gostovati ekipi Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti