Maksimovića nakon generalke zaboljela glava: Sutjeska se poigrala s Leotarom u Nikšiću

Loše izdanje bh. tima

Maksimovića nakon generalke zaboljela glava: Sutjeska se poigrala s Leotarom u Nikšiću

E. Ganibegović, foto: A. Čaušević

Trebinjski Leotar danas je u Nikšiću protiv domaće Sutjeske odigrao prijateljsku utakmicu, a krajnji rezultat je glasio 3:0 za crnogorski tim.

Premijerligaš Bosne i Hercegovine kojeg s klupe predvodi Marko Maksimović odigrao je dobro drugo poluvrijeme, no poraza ga je koštala crna rupa u prvih 45 minuta.

Crnogorski tim je sva tri gola postigao u razmaku od 14. do 33. minute, te su mreže do kraja susreta mirovale i bh. tim nije uspio da dođe niti do počasnog pogotka.

Vuković je doveo Sutjesku u vodstvo u spomenutoj 14. minuti, Nižić je četiri minute kasnije uduplao vodstvo, da bi Konrad u 33. minuti postavio konačan rezultat.

Bila je ovo i generalna proba za Leotar pred početak proljetnog dijela sezone. Naime, trebinjski tim će u pogon već za sedam dana kada igra utakmicu osmine finala Kupa protiv Željezničara na Grbavici.

Sedam dana nakon toga slijedi nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine. U 20. kolu Leotar će u goste kod Posušja.

Oglasi

Prvi dio sezone Leotar je završio na 10. mjestu s 21 bodom, koliko imaju i Sloga te Tuzla City. Dakle, samo dva više od 11. mjesta na kojem se nalazi Sloboda i koje vodi u niži rang.

Ono što također nije dobra vijest za Leotar jeste to da ih je napustio ponajbolji igrač, Ognjen Todorović. Jučer je ozvaničeno da će karijeru nastaviti u OFK Vršac. 

Prijateljska utakmica:

Sutjeska Nikšić - Leotar 3:0 (Vuković 14', Nižić', Konrad 33')

FK Leotar: Puletić, Georgiev, Đajić, Uzelac, Čubrilo, Prusina, Cmiljanović, Milaković, Čavić, Šipovac, Handžić. 

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Nema Vice u PRIJATELJSKIM, da mu zavrsi SUĐENJE..
2 1
Brazuka
Pa kako to da izgubi ovaj vrli stručnjak što plaća novinare? U karijeri ima kupljenu titulu i reklamiranje po novinama svaka tri dana
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi