U Leotaru situacija i više nego alarmantna

Krunić otkrio detalje

U Leotaru situacija i više nego alarmantna

A. Čaušević

Upitno je u kakvom stanju će Leotar dočekati odgođenu utakmicu protiv Posušja.

Sredinom sedmice 14 provotimaca Leotara se požalilo na stomačne probleme. Završili su u bolnici i nisu bili u stanju da treniraju.

Odmah je upućen zahtjev za odgađanje susreta protiv Posušja. Takmičarska komisija NFSBiH je susret prolongirala za srijedu, 25. august.

Ipak, situacija je i dalje teška. O tome je govorio trener Branislav Krunić. Pitanje je da li će za srijedu uspjeti odraditi i jedan trening s kompletnom ekipom.

"Ne pamtim da se ovakva situacija ikada desila u nekom klubu, da od 27-28 fudbalera sa kojima raspolažemo, ja mogu da računam na svega 5 njih. U pitanju je veoma ozbiljna situacija i zbog toga ne planiramo treninge prije nedjelje i tada ćemo tek vidjeti ko će nam se odazvati", rekao je Krunić te nastavio:

"Čuo sam se sa igračima, svi se osjećaju bolje, ali daleko od toga da su sposobni za treniranje, a kamoli igranje utakmica. Svi su isrpljeni, dehidrirali, neki još uvijek pod temperaturom..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U ponedjeljak su zakazani kontrolni pregledi u Opštoj bolnici, pa ćemo vidjeti kakve su preporuke ljekara po pitanju izlaganja opterećenjima. Iskreno, u ovom trenutku najmanje razmišljam o fudbalu. Samo želim da se igrači što prije oporave, jer su neki od njih bili u zaista ozbiljnom zdravstvenom stanju."

Leotar je povratničku sezonu u Premijer lige počeo sasvim solidno. Nakon pet kola upisana su četiri boda.

Top Komentari

starigrad
Procvjetao more. Od tog je 100%
1 0
Kapak
Voda iz Budve.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi