FK Leotar doživio bruku, pa ostao bez trenera

Rudar im je napunio mrežu

FK Leotar doživio bruku, pa ostao bez trenera

Samir Mlaćo

Težak poraz sredinom sedmice od FK Rudar Prijedor od čak 5:0, donio je promjene u FK Leotar.

Nekadašnji premijerligaš, danas član Prve lige RS, razočarao je u 27. kolu, pa je dosadašnji šef struke Oleg Ćurić podnio ostavku.

Uradio je to kako kaže za dobrobit kluba.

"Nakon poraza 5:0 u Prijedoru, koji gotovo nisam doživio kao igrač, moralna obaveza mi je bila ponuditi ostavku na mjesto glavnog trenera. Jednostavno rečeno, osjećao sam da se nešto mora učiniti kako bi se momčad podigla do kraja prvenstva i privela ovo prvenstvo kraju na pravi način, rekao je Ćurić, te dodao.

"U Leotaru sam gotovo 40 godina, i kao igrač i kao trener, i još uvijek sam na raspolaganju klubu. Nakon ispadanja iz Premier lige bilo je puno problema, nešto što smo uspjeli riješiti, nešto što nismo, borili smo se koliko smo mogli, ali mislim da je ova moja odluka donesena u interesu Leotara, kojem želim svu sreću u nastavku prvenstva i da se što prije vrati tamo gdje pripada.

Želim zahvaliti svim igračima s kojima sam radio u trenerskoj karijeri, a posebno mojim suradnicima koji su od prvog dana najveća podrška".

Oglasi

Leotar je trenutno na šestom mjestu u Prvoj ligi RS, a u posljednjih pet utakmica tri puta su poraženi.

Ko će sada naslijediti Ćurića, ostaje da se vidi.

Treba istaći da se za promjenu trenera nedavno odlučila i Slavija. Legendarni Bojan Regoje je odlučio dignuti sidro i Regoje je trenutno bez kluba.

Lider u Prvoj ligi RS je Radnik iz Bijeljine koji ima čak 14 bodova prednosti, te će gotovo sigurno naredne sezoni igrati u Wwin ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prate ga Laktaši, te Rudar Prijedor, Željezničar, Famos...

Na dnu je Omarska sa 16 bodova, Alfa Modriča ima 26, a Romanija 31.

Top Komentari

Lakibos
Što bi se reklo igraju loše u gostima i zato su smijenili trenera. Nije ni čudo što su ispali iz Premijer lige BiH.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi