Leotar pred sami nastavak sezone neočekivano ostao bez najboljeg igrača

Todorović napustio klub iz Trebinja

Leotar pred sami nastavak sezone neočekivano ostao bez najboljeg igrača · Zvanično

E. Čaušević

Leotar se punom parom sprema za nastavak sezone u Bosni i Hercegovini i jasno je da klub iz Trebinja očekuje borba za opstanak u društvu najboljih. Leotar je uspio da sačuva većinu igrača iz prvog dijela sezone, ali jedan neočekivan odlazak sve je iznenadio.

Leotar se nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi naše zemlje nalazi na desetoj poziciji sa 21 bodom, te ima samo dva boda više u odnosu na Slobodu, te četiri u odnosu na Igman koji su na mjestima koja vode u niži rang.

Sezona u našoj zemlji nastavlja se već za sedam dana kada su na rasporedu mečevi osmine finala Kupa BiH, a Leotar očekuje izuzetno težak zadatak jer će gostovati na Grbavici kod ekipe Željezničara.

Pred klub iz Trebinja ostalo je još svega nekoliko dana priprema i generalna provjera pred nastavak sezone, a igrački kadar je skoro kompletiran.

Međutim, Leotar je jutros potvrdio vijesti koje su itekako iznenadile navijače ovog kluba, a to je da je vjerovatno najbolji igrač ovog tima Ognjen Todorović napustio klub.

Iako se očekivalo da će Todorović biti udarna igla Leotara i u nastavku sezone na kraju je on odlučio da napusti ovaj klub i karijeru će nastaviti u Srbiji.

Oglasi

Todorović je potpisao za OFK Vršac koji se inače takmiči u Prvoj ligi Srbije, te će njegov odlazak iz Trebinja sigurno biti veliki udarac za ovaj klub u nastavku sezone.

"Todore, hvala ti na vremenu provedenom u Leotaru. Hvala ti na profesionalnom odnosu i želimo ti puno uspjeha u nastavku karijere. Pamtit ćemo njegove lijepe golove protiv Željezničara i Borca. Uvijek ostaješ tio plavo-bijele porodice", objavili su iz Leotara.

✅Огњен Тодоровић своју фудбалску каријеру наставља у ОФК Вршац, члану Прве лиге Србије. 🕛Искусни фудбалер је на...

Posted by FK Leotar Trebinje on Saturday, February 11, 2023

Ovaj 33-godišnjak u Leotar je stigao na ljeto 2021. godine iz mostarskog Zrinjskog. Prvu sezonu igrao je na posudbi, ali je odlučio nakon toga da ostane u Trebinju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom dijelu sezone Todorović je u dresu Leotara odigrao 18 utakmica u prvenstvu, te je uspio da zabije tri gola.

Todorović je ponikao u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a igrao je još za Maccabi Petah Tikva, Sarajevo, Osmanlispor i Zrinjski.

Top Komentari

Brazuka
2 liga prevaranti seoski. Najgori stadion i najgori igrači koji tuku sve zivo i trener koji plaća novinare
2 2
user1604155860
Ponikao u JEDINSTVU iz Brckog.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi