Tuča poslije meča Leotara i Zrinjskog: Učestvovao i Sergej Jakirović, policija imala mnogo posla

Sramotne scene ispred prostorija stadiona Police

Tuča poslije meča Leotara i Zrinjskog: Učestvovao i Sergej Jakirović, policija imala mnogo posla

S. Mlaćo
Pomalo nevjerovatne scene zabilježene su poslije jučerašnje utakmice Leotara i Zrinjskog na Policama.

Zrinjski je prvi poveo pogotkom Bilbije, da bi nakon toga Handžić donio izjednačenje domaćima, što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Varnica nije nedostajalo na terenu, a posebno 'uzbudljivo' je bilo poslije meča.

Na press konferenciji u jednom trenutku jedna osoba u press sali krenula je s vulgarnim tonom da se obraća treneru gostiju iz Mostara, a u centru pažnje bio je Nemanja Bilbija, strijelac jedinog gola za Plemiće. Kasnije je saopšteno da se radi o Srđanu Kuljiću, članu stručnog štaba domaćih.

"Kome psuje majku mrtvu Bilbija ovdje sada? Svi nama psuje majke mrtve, je li vam to klub? Sram vas bilo. Pa se ugledajte... Pitajte ga šta radi. Psuje mrtve majke jer nema dovoljno tople vode, sram vas bilo", kazao je Kuljić, a pokušavao ga je smiriti trener Leotara Marko Maksimović.

Sve to trener gostiju Sergej Jakirović je zbunjeno gledao, njegov kolega smirivao stvari, a press konferencija je nakon toga nastavljena.

Oglasi

Na internetu se pojavio i nevjerovatan snimak u kojem se vidi da je ispred stadiona došlo do fizičkog sukoba između više osoba.

Vidljivo je da je u sukobu učestvovao upravo Sergej Jakirović, te nekoliko članova domaćeg kluba.

"Nemoj, nemojte to, ljudi“, čulo se u gužvi. 

Nekoliko učesnika ovog incidenta našlo se i na podu, jedan od njih je kondicioni trener HŠK Zrinjski koji je malo prije toga nasrnuo s leđa na jednog od učesnika incidenta te kamera osobe koja je stajala pored vrata nije uspjela sve zabilježiti, ali vidljivo je da se tuča nastavila i dalje.

Na snimku koji se također pojavio na youtube vidi se policija koja je utrčala među vinovnike incidenta, ali se oni nisu mogli smiriti. Neko od prisutnih dozivao je i kapitena domaćeg tima Đoku Milovića...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Padale' su prijetnje, pa je očekivati i 'poseban' izvještaj delegata Frane Klišanina iz Podhuma te žestoke kazne Disciplinske komisije NS BiH. Bačena je velika ljaga na bh. nogomet i sigurno da će se o ovim incidentima pisati danima, kako u našoj zemlji, tako i regionu te šire.

Leotar je poslije ovog meča posljednjem mjestu sa 12 osvojenih bodova, dok je Zrinjski lider uz utakmicu manje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Samo su vrapcicani i njihova maticna opcina listica vise zaostali od ovih krkana.
5 32
Sjever1946
Ustashka posla, Zrinjski najpoganiji klub u BiH
31 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi