Ludu seriju aktuelnog prvaka zaustavio je tim sa dna tabele

Podjela bodova

Ludu seriju aktuelnog prvaka zaustavio je tim sa dna tabele

Edmir Škorić

Pet susreta u nizu Zrinjski je pobjeđivao, ali je danas u Trebinju osvojio "samo" bod. U duelu s Leotarom bilo je 1:1.

Aktuelni prvak igra u sjajnoj formi, sa utakmicom manje je lider na tabeli, ali danas nije uspio da odnese čitav plijen sa gostovanja kod posljednjeplasirane ekipe šampionata.

Na početku meča gosti dolaze do gola koji je poništen jer je Janković bio u ofsajdu, ali se ubrzo nakon toga ponovo tresla mreža Leotara, a ovaj put sve je bilo čisto.

Niko Janković je fantastičnom asistencijom proigrao Nemanju Bilbiju, koji je lob udarcem pogodio za svoj deveti ovosezonski pogodak i sada se Mirsadu Ramiću, napadaču Igmana, primakao na samo jedan gol na listi najboljih strijelaca.

Zrinjski je nakon vodstva kontrolisao meč, Leotar jalovo napadao, no ipak u 40. minuti izjednačio. Haris Handžić je postigao eurogol iz slobodnog udarca sa nekih 17 metara.

Početkom drugog dijela Tičinović pogađa, ali opet je pomoćni sudija podigao zastavicu i označio ofsajd. Ostatak meča donosi nam veliku borbu, ali i dvije velike prilike za goste. Bilbija  iJanković su sjajno šutirali sa 10 i 20 metara, ali Puletić je fenomenalnim odbranama spasio domaće.

Oglasi

S obzirom na sve, definitivno će domaći biti mnogo zadovoljniji bodom jer su njime dobili na samopouzdanju, ali se sada još više priključili toj borbi za opstanak u najvišem rangu. Novi trener Marko Maksimović donio je Leotaru du dozu borbenosti koju nisu imali i sasvim sigurno da u klubu mogu biti zadovoljni zbog njegovog angažmana.

Zrinjski za sedam dana dočekuje ekipu Sloge, Leotara čeka novo domaće iskušenje i još jedan jako težak ispit jer mu dolazi Široki Brijeg, koji je trenutno uz Zrinjski u najboljoj formi i najdirektniji mu rival u borbi za titulu.

Leotar - Zrinjski 1:1

Leotar: Puletić, Milović, Uzelac, Čubrilo, Stojković, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Matković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Bekić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Stranput, Janković, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
Da se razumijemo, nije Zrinjski toliko dobar koliko su ostali loši, još da politika ne stoji iza Zrinjskog pitanje da li bi i koliko titula osvojili, jer Zrinjski je osnovan u Međugorju, politički projekt tzv HB, da hrvatska mladež ima za koga da navija, da tzv navijači istog po potrebi budu sluga politike, jer Zrinjski je produžena ruka HDZ-A, i to svi znaju, Da ponovimo Zrinjski je nastao u Međugorju, Zrinjski je produžena ruka HDZ-A, jer navijači istog dobro znaju da su im djedovi navijali za Velež, poneko za Hajduk, ali dosta za Velež,
8 8
antikomunist
Džaba ti TVOJ delegirani sudija, džaba ti go iz odsajda, džaba ti "poo sata" nadoknade... džaba ti BiBlija...
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi