Održana Skupština kluba: FK Mladost očekuje povratak u Premijer ligu
Foto: Facebook - FK Mladost Doboj - Kakanj

Čeka se presuda CAS-a

Održana Skupština kluba: FK Mladost očekuje povratak u Premijer ligu

E. Ganibegović

FK Mladost DK je u prošloj sezoni izborila na terenu opstanak u Premijer ligi BiH, no nije dobio licencu za takmičenje, pa je izbačen u Prvu ligu FBiH.

U klubu iz Kaknja nisu odustajali pa su podnijeli tužbu CAS-u i sada čekaju konačnu presudu, a to je bila i glavna tema na održanoj Skupštini kluba.

Saopteštenje FK Mladost DK, koji čeka presudu i nada se povratku u Premijer ligu, prenosimo u cjelosti:

"Večeras je u klupskim prostorijama održana Skupština kluba na kojoj je prisustvovalo 18 delegata: Samir Lušija, predstavnik Općine Kakanj, Enver Hadžić, Tvornica cementa Kakanj - generalni sponzor kluba, predstavnici MGM Farm, Edin Hadžić, predsjednik MZ Doboj, Almir Aganović, predsjednik Sportskog saveza općine Kakanj, Enes Bistrivoda, direktor kluba i Mensur Mušija, predsjednik kluba.

Prisutni su raspravljali o tekućim aktivnostima i generalnom stanju u kojem se klub nalazi, kao i o budućim planovima i aktivnostima, naročito o smjeru kojim će FK Mladost funkcionisati dalje u budućnosti.

Najvažnija tema razgovora bila je presuda Međunarodnog arbitražnog suda u Lozani koja se očekuje krajem aprila.

Oglasi

Presuda je trebala biti donesena krajem marta, ali je donošenje konačne presude prolongirano za 30 dana po zahtjevu CAS-a.

Skupština kluba očekuje da konačna presuda bude pozitivna i u korist FK Mladost, kao i da je moguć povratak našeg kluba u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nakon konačne presude biće zauzet konačni stav oko daljnjeg funkcionisanja FK Mladost.

Skupština kluba raspravljala je i o imenovanju organa kluba. Aktuelni predsjednik kluba Mensur Mušija jednoglasno je reizabran za funkciju predsjednika kluba, dok će Mušija u narednom periodu imenovati upravni i nadzorni odbor u saradnji sa Skupštinom kluba.
Vahidin Goga imenovan je za novog predsjednika Skupštine kluba.

"Imenovan sam jednoglasno od strane Skupštine, ukazana mi je čast i nadam se da ću opravdati sva očekivanja i dati svoj doprinos u napretku naše Mladosti. U narednom periodu planiram niz aktivnosti na unapređenju imidža kluba, posebno kroz aktivaciju onih kojima je stalo do Mladosti", izjavio je Goga nakon imenovanja.

Sekretar kluba biće po prvi put izabran javnim konkursom na koji će se moći prijaviti svi koji budu ispunjavali uslove, a koji će biti uskoro objavljen.

Usvojen je finansijski izvještaj prema kome su dugovanja kluba znatno smanjena, sva dugovanja koja sada iznose manje od 100.000 KM su smanjena za 50 posto u proteklih 12 mjeseci. Klub po osnovu finansijskog izvještaja nema dugovanja po indirektnim porezima PDV-u, nego su preostala dugovanja poosnovu doprinosa na plate uposlenika kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub će nastaviti sa redovnim aktivnostima uz iščekivanje konačne presuda Međunarodnog arbitražnog suda u Lozani što će sasvim sigurno odrediti budućnost kluba."

[facebook]https://www.facebook.com/mladostdk/posts/7208900272516009[/facebook]

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1601834469
Posteno izbaceni ,na terenu izbore povratak i nek se vrate
3 21
Undertaker
I treba ih vratiti u PL, nepravedno su zavrsili u nizem rangu!
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi