"Ako je ovo stvarno vrh bh. fudbala, mi tamo ne želimo"

Oglasio se niželigaš iz Kikača

"Ako je ovo stvarno vrh bh. fudbala, mi tamo ne želimo"

E. Škorić

Bosanskohercegovački nogometni niželigaš FK Mladost iz Kikača iskazao je podršku i solidarnost mostarskom Veležu.

Podsjetimo da je dosta burno bilo u Banjaluci na meču 21. kola Premijer lige BiH između Borca i Veleža, gdje je domaćin slavio s 2:0, a gost iz Mostara opravdano razočaran otišao kući zbog katastrofalnog suđenja prvog sudije Mirze Kazlagića, čija sudbina je sada na Komitetu za suđenje i nadležnim organima Nogometnog saveza BiH.

U međuvremenu, s Veležom se suosjećaju i mnogi drugi nogometni kolektivi u BiH, pa i niželigaš Mladost iz Kikača.

"Pitamo se samo šta ako je ovo stvarno vrh bh. fudbala, te šta ako je ovo ono o čemu mnogi maštamo i sanjamo??! Naš odgovor je veoma jasan: Mi TAMO NE ŽALIMO", objavila je Mladost na svom Facebook profilu uz citat Mahatma Gandhija:

"Pobjeda postignuta nasiljem ravno je porazu jer je trenutna".

Povodom dešavanja u Banjaluci, oglasili su se saopštenjem i iz Udruženja građana "Rođeni", koji su objavili i video sa spornim situacijama sa spomenute utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od prvog dana stali smo na stranu boljeg sutra za bosanskohercegovački fudbal. Možda neki sumnjaju u naše namjere al mi im poručujemo, naš glas je i danas dignut protiv korupcije i kriminala!

Naš glas je iskren i čist! Vi nastavljate po svom mi po svom, još uvijek smo na različitim stranama dok god se budu Veležu i ostalim klubovima dešavale utakmice od kojih Kazlagić i ini drugi prave rugla na našim terenima. Odustajanja nema protiv vas do posljednjeg daha. Iskreno i naprijed prema evropskom fudbalu", poručili su oni.

Top Komentari

starmac
To se zove solidarnost.HVALA Mladosti za podrsku.Samo pošteno!
6 1
rodjak
pa kad je (realnih)navijaca Borca stid sta se desavalo na utakmici,ne treba ti dalje nista pricati,ovo ****o ce upamtit ovu utakmicu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi