Umjesto zabave i druženja, stigla najtužnija vijest u sarajevski nogometni klub

Geci je živio za svoj klub

Umjesto zabave i druženja, stigla najtužnija vijest u sarajevski nogometni klub

S. Mlaćo

Nevjerovatan i težak dan jučer je za sve članove i simpatizere sarajevskog fudbalskog kluba Mošćanica.

Dok su gotovi svi kojima je ovaj klub iz Sarajeva u srcu kovali planove za zabavno- donatorsko veče kluba 13. 12. u restoranu Vrelo Faletići, stigla je tužna vijest.

Istog dana preminuo je prvi čovjek kluba Muhamed Geci.

Geci nije dočekao zabavu svog kluba, kluba za koji je živio, a ista je naravno odmah i otkazana. Iz FK Mošćanica emotivno su se oprostili od svog predsjednika.

Poštovani prijatelji kluba,
Sa velikom tugom i žalom želimo vas obavijestiti da je predsjednik Upravnog odbora FK Mošćanica Muhamed Geci preselio na bolji svijet.

Čovjek koji je živio za sport, za fudbal, a prije svega za svoju Mošćanicu.
Postoje trenuci kad nas obuzme tišina i kada mislimo da si otišao, a ti si se samo sakrio u naša srca.
Ostaju uspomene, a tvoj lik je zauvijek u našim mislima.

Poštovani prijatelji kluba, Sa velikom tugom i žalom želimo vas obavijestiti da je predsjednik Upravnog odbora FK...

Posted by FK Mošćanica on Wednesday, December 13, 2023

Molimo dragog gospodara da našem Muhamedu podari lijepi džennet, a porodici i prijateljima snagu i sabur da prebrode ove teške trenutke", stoji u objavi kluba koji se trenutno takmiči u Drugoj ligi Centar.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U FK Mošćanica imali su velike planove za 2024. godinu, no tužna vijest mnoge je 'pokosila'. Ipak, neće stati i u znak sjećanja na Gecija najavljuju velike stvari.

Treba istaći se brojni sportisti, te sportski radnici i klubovi opraštaju od Gecija putem društvenih mreža. Učinio je to i FK Igman Ilidža.

"Napustio nas je naš veliki sportski prijatelj, Muhamed Geci. Porodici i prijateljima nešeg Muhameda FK "Igman" Ilidža izražava iskreno saučešće.
Rahmet ti duši Geci. Laka ti zemlja", stoji u objavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi