Novi Pazar doveo skupa pojačanja, a sada diže pobunu u Super ligi
FOTO: FK Novi Pazar

Poraženi su, ali smatraju da su žestoko oštećeni

Novi Pazar doveo skupa pojačanja, a sada diže pobunu u Super ligi

Samir Mlaćo

FK Novi Pazar se mnogo pojačao proteklih dana.

Stigli su između ostalih Adem Ljajić, a zatim i iskusni napadač Marko Ščepović.

Nije to pomoglo za vikend Pazarcima koji poraženi na gostovanju kod Mladost Lučana 2:1.

Razočarani su suđenjem, te su se odlučili za zanimljiv potez. Zatražili su od vodstva Saveza izuzeće sudije Aleksandra Živkovića.

Navode da Živković gotovo redovno ošteti njihov tim.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar upućuje zahtjev Komisiji za suđenje Fudbalskog saveza Srbije da isključi sudiju Aleksandra Živkovića iz utakmica koje naš klub igra. Pomenuti djelilac (ne)pravde je brutalno oštetio Novi Pazar u utakmici u Lučanima. Već u prvih deset minuta je dodijelio dva žuta kartona našim igračima (čime je pokazao svoju nameru), od kojih je prvi žuti karton Adeshini neopravdano dodijeljen. Sudija Živković je već u 22. minutu pokazao drugi žuti karton, što je rezultiralo isključenjem pomenutog igrača.

Isti sudija je dosudio i nepostojeći penal za domaćina, čime je obavio svoj zadatak. Dodatno, Živković je produžio trajanje utakmice za svega 4 minuta, iako je bilo čak 10 izmjena, pregledavanja VAR-a, intervencija medicinskih timova oba tima, i zadržavanja lopte od strane čak i dječaka zaduženih za vraćanje lopte koja je bila van terena.

Oglasi

Tokom cijelog meča, sudija je primjenjivao neujednačen kriterijum pri dosuđivanju prekršaja, ne dosuđujući očigledan prekršaj nad našim igračem Ergelašem, iako je pretrpio ozbiljan udarac i posjekotinu na gornjoj usni. Slično se dogodilo i u slučaju očiglednog prekršaja nad Lazićem.

Očigledno je da je Novi Pazar poslužio kao poravnanje i kompenzacija za Mladost zbog sudijskih grešaka u njihovoj utakmici protiv Voždovca. Ovakvi događaji čine da naš fudbal izgleda kao trgovinska buvlja pijaca. Ne čudi što naši klubovi na evropskoj sceni ne mogu osvojiti ni jedan bod. Tamo nema raznih Živkovića spremnih da se javno brukaju i sramote kako bi obavili zadatak koji im je poveren", stoji između u objavi te se dodaje.

Važno je napomenuti da ovo nije prvi put da nas isti sudija ošteti na isti način kao što se dogodilo jučer u Lučanima. Slično se dogodilo u utakmici protiv Inđije, gde je također isključio našeg igrača, dosudio nepostojeći penal i poništio gol našem timu.

Svjesni smo da ovim saopštenjem rizikujemo novčanu kaznu, ali ne možemo da šutimo dok nas brutalno pokradaju. Nas će kazniti, dok druge ne smiju da opomenu, iako čine drastičnije stvari od naših javnih oglašavanja. Ovo postaje liga gde je unaprijed poznato ko će biti prvak i ko će igrati u Evropi, možda čak i ko će ispasti. Za nas ostale, ostaje samo "liga bez briga".

TRAŽIMO IZUZEĆE SUDIJE ŽIVKOVIĆA (SAOPŠTENJE ZA JAVNOST) Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar upućuje zahtev...

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Sunday, September 24, 2023

Pozivamo ostale klubove da se udružimo i da zajedno branimo regularnost fudbalskog takmičenja. Poslednji je trenutak da podignemo svoj glas protiv sudijskih nepravdi i anomalija u našem fudbalu", stoji na kraju saopštenja.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U Super ligi Srbije odigrano je osam kola, a Novi Pazar je na desetom mjestu sa isto toliko bodova.

Ciljevi su mnogo veći, a uložen je i veliki novac.

Top Komentari

Hanibal
Novi Pazar iz kola u kolo iz godinu u godinu isto trpi. Vrijeme je da se prikljuce premijer ligi BiH, tamo im je i mjesto.
2 0
plemic
novi pazar za****** kontrarevolucije u sandžaku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi