Scene iz Novog Pazara nakon utakmice cijeloj Srbiji pokazale ko je i šta je Adem Ljajić!

Bolji debi nije mogao ni sanjati

Scene iz Novog Pazara nakon utakmice cijeloj Srbiji pokazale ko je i šta je Adem Ljajić!

Endin Čaušević

Novi Pazar jučer je na svom terenu pobijedio Napredak sa 2:1, a junak utakmice bio je Adem Ljajić koji je na debiju za voljeni klub zabio fantastičan pogodak za pobjedu. I nakon utakmice gledali smo veliko slavlje, ali i scene koje su najbolje pokazale ko je i šta je Ljajić u Novom Pazaru.

Na stadionu Novog Pazara gledali smo sinoć pravi spektakl, a najzaslužnji za to je Ljajić koji je odlučio da zaigra u dresu voljenog kluba, te bolji derbi ovaj fudbaler nije mogao ni sanjati.

Novi Pazar je odlično otvorio utakmicu i već u 11. minuti poveo je sa 1:0 kada je Ergelas pogodio mrežu Napretka za veliko slavlje na tribinama.

Međutim, gosti su u 57. minuti poravnali na 1:1, a strijelac je bio Đeković. Samo minutu kasnije trener domaćeg tima na oduševljenje navijača na teren šalje Ljajića, te se ispostavilo da je to bio ključni detalj ove utakmice.

Ljajić je samo devet minuta kasnije bio u centru pažnje jer je zabio spektakularan pogodak za 2:1 i ispostavit će se pobjedu i važna tri boda za Novi Pazar.

Oglasi

Koliko je Ljajić svojim dolaskom donio Novom Pazaru vidjelo se i nakon utakmice. Tribine su bile pune, a upravo je nekadašnji igrač Rome i Intera bio zaslužan za scene koje se na stadionu Novog Pazara dugo nisu vidjele.

Navijači su bili oduševljeni pobjedom, ali i partijom svog novog ljubimca. Ljajić je dobio ovacije, a scene sa stadiona pokazale su kakva je zvijezda u svom rodnom gradu.

Iako je igrao za neke od najvećih evropskih klubova sigurno da je gol u dresu kluba za koji je oduvijek navijao nešto najposebnije što je doživio u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Šlag na kraju bile su ovacije navijača koje su dobili Ljajić i društvo, a čini se da je ovo početak nove ere u Novom Pazaru.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, Novi Pazar je ovom pobjedom došao na sedmo mjesto srbijanske Superlige sa deset bodova, dok je Napredak na 13. poziciji s tri boda manje. Prije nekoliko dana za Napredak je potpisao Damir Sadiković, ali bh. veznjak će u konkurenciji biti tek od idućeg kola.

Top Komentari

user1675926959
Veliki sin Novog Pazara !!Misle li se ikad ovi naši bosanski starohani vraćati u matične klubove ikad ??????Gledajte i učite o lokal patriotizmu vjernici !!!!Bravo Ademe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti