Milović pred meč na Grbavici: Željo ne može da 'prelomi', nadam se da neće ni sutra

Težak ispit čeka Olimpik

Milović pred meč na Grbavici: Željo ne može da 'prelomi', nadam se da neće ni sutra

Samir Mlaćo

Fudbaleri Olimpika će u narednom kolu m:tel Premijer lige BiH na megdan gradskom rivalu ekipi FK Željezničar. 

 Nakon dobrog starta proljetne polusezone, Vukovi su u posljednja četiri kola osvojili samo jedan bod, iako su igrama na terenu sasvim sigurno zaslužili koji bod više na svom kontu.

Đoko Milović je zadobio povjerenje šefa stručnog štaba Slavka Petrovića i zauzeo mjesto u startnoj postavi na poziciji desnog bočnog. Sa Milovićem smo razgovarali u najavi nedjeljnog susreta, a na početku smo se osvrnuli na susret iz prethodnog kola.

“Kada izgubite 3:0, teško je bilo šta reći. Sigurno je da smo prema prikazanom na terenu, zaslužili puno više. Nekoliko dobrih prilika, pogođena stativa, šanse nakon prekida, nismo uspjeli da realizujemo. Sa druge strane, ekipa Zrinjskog je iskusnije reagovala u izglednim prilikama.

 Filipović je postigao pogodak iz slobodnog udarca, uspjeli smo da se vratimo igrački, ali nas je "presjekao" pogodak koji smo primili na otvaranju drugog dijela i nismo uspjeli da se vratimo u utakmicu. Nešto slično nam se desilo i u utakmicama protiv Širokog Brijega i Borca, ali to je sada sve iza nas i mi moramo gledati prema naprijed i onome što dolazi“ističe Milović.

U narednom kolu slijedi gostovanje ekipi Željezničara.

“Kada gostujete ekipi kao što je Željezničar, onda nemate pravo da prijetite. Oni su uvijek favoriti na svom terenu, s kim god da igraju. Svi znamo da imaju dosta problema, ali i znamo da se radi o sjajnoj ekipi, stigao je i novi trener Blaž Slišković, koji je veliki znalac i ogromno ime u našem fudbalu. Čini se da nikako ne mogu da "prelome" cjelokupnu situaciju u svoju korist. Iskreno se nadam da neće to uraditi ni u ovom susretu. Mi smo u posljednjem susretu slavili pobjedu, a nadam se da ćemo i u ovom duelu pokazati čvrstinu, dati svoj maksimum i probati iskoristiti neku priliku koja će nam se stvoriti tokom utakmice. Svakako da nam je svaki bod jako bitan i mi ćemo u svakoj utakmici pokušati izvući maksimum“, kazao je Milović u najavi duela na Grbavici.

Sredinom marta ova dva tima su odmjerili snage na Grbavici, a Olimpik je slavio golom Adnana Osmanovića sa minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret na Grbavici se igra sutra (nedjelja) od 17 sati.

 

Top Komentari

SonPen1946
joj kad ih slavkec opet naguzi
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti