Partizan nije odlučio da li će igrati novi derbi u Kupu: U igri tri opcije, sve su bolne za Srbiju
Mnogo bure nakon derbija za vikend

Sve će uskoro biti jasnije

Partizan nije odlučio da li će igrati novi derbi u Kupu: U igri tri opcije, sve su bolne za Srbiju

Samir Mlaćo

Još uvijek nije poznato da li će Partizan igrati polufinalnu utakmicu Kupa Srbije protiv ljutog rivala Crvene zvezde.

Meč je planiran u srijedu od 19 sati, a isti dan od 16 sati u Kragujevcu igraju Radnički i Vojvodina. Radnički sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić i imaju Kragujevčani priliku da naprave novi podvig.

Partizan je već ranije najavio da neće igrati meč Kupa, a sve se desilo nakon 173. vječitog derbija koji je odigran za vikend.

Zvezda je tada slavila 3:2, ali iz Partizana su imali žestoke primjedbe na suđenje i smatraju da je stvari u srbijanskom nogometu moraju mijenjati. Priliku za to vide već u srijedu, a u igri je navodno nekoliko opcija.

Partizan bi se mogao pojaviti na Marakani, ali onda bi mogli vidjeti nesvakidašnje scene. Prva opcija je da igrači Partizana sjednu na teren i sačekaju da sudija svira kraj. U tom slučaju Zvezda bi slavila 3:0 službenim rezultatom i došla u priliku da osvoji novi trofej.

Druga opcija je da meč počne, te da zatim kapiten Partizana Svetozar Marković postigne autogol i da na taj način iz Partizana pošalju poruku cijelom svijetu i jasno iskažu nezadovoljstvo stanjem u srbijanskom nogometu.

Oglasi

Treća varijanta je ona koja je viđena u nedavno duelu Fenera i Galatasaraya u Turskoj. Fener se pojavio na meču, ali sa omladincima, da bi zatim napustili teren.

Partizan bi u tom slučaju izgubio za zelenim stolom, ali i bio žestoko kažnjen.

Da li će se to i desiti, ostaje nam da vidimo. Dosta toga će biti jasnije već danas, a treba istaći da je FK Partizan otkazao i press konferenciju koja je uvijek u planu pred susrete.

Partizan je gotovo sigurno izgubio bitku za prvaka, iako je duži period bio lider na tabeli. U Partizanu smatraju da su itekako tome kumovale sudije, te da Zvezda mora biti prvak.

"Danas je samo jedan čovjek pobjedio. Sramota je ovo što se dogodilo danas. Ovo je druga utakmica da ovdje igraju sa "12 igrača". Ako se uskoro neko ne "probudi" mi ćemo reći istinu. Ovo je druga utakmica da dolazimo ovdje i da on pravi svoj šou. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su glavni akteri, a ne on. Dovode istog sudiju, nevjerovatno šta je uradio danas", kazao je nakon meča za vikend član Partizana Natcho Bibars.

Partizan je u navedenom meču vodio do 90. minute 2:1, a onda veliki preokret Zvezde. Kod oba pogotka iz Partizana su imali zamjerke na sudijske odluke, no sudija Pavle Ilić nije mijenjao svoje odluke.

Da li nas očekuje u srbijanskom nogometu nova afera već sutra, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi