Rade Bogdanović pleše po tankom ledu, izgovorio je za Srbiju "zabranjene" riječi: "Taj čovjek je..."

Bez dlake na jeziku

Rade Bogdanović pleše po tankom ledu, izgovorio je za Srbiju "zabranjene" riječi: "Taj čovjek je..."

Admin Čaušević

Rade Bogdanović, bivši fudbaler Željezničara, već neko vrijeme je u Srbiji angažovan kao fudbalski analitičar Svojim izjavama obično pleše po tankom ledu. Tako je bilo i nakon posljednjeg derbija Crvene zvezde i Partizana.

Crvena zvezda i Partizan novi derbi trebaju igrati već u srijedu. U pitanju je polufinale Kupa Srbije, ali je upitno da li će na teren. Stav igrača Crno-belih je da ne igraju, dok Uprava ima drugačije mišljenje.

Razlog za to je zaista kontroverzno suđenje Pavla Ilića tokom 173. vječitog derbija kada je prema mišljenju mnogih dao vjetar u leđa Zvezdi da preokrene i pobijedi sa 3:2.

Ilić nije dosudio prekršaj u korist Partizana kada je Ndiaye izjednačio za 2:2, da bi nakon toga i dosudio penal za Zvezdu, drugi na tom meču, kojeg je u gol pretvorio Katai.

Svoje viđenja suđenja dao je i Bogdanović koji je bez imalo ustezanja prozvao Ilića te je za mladog arbitra rekao da je pokvaren čovjek.

I dok je u srbijanskim medijima praktično zabranjeno govoriti kako Zvezda ima sudijsku pomoć, Bogdanović je hrabro u svom stilu kazao da su Crveno-beli dobili poguranac.

Oglasi

Štaviše, otišao je korak dalje te je poručio da očekuje da Zvezda lično iskoristi svoju moć i ponovo delegira Ilića da sudi i polufinale Kupa.

"Zvezda je bolji tim od Partizana, prvi penal je bio. Prelomni trenutak je bio u 90. minuti kada je produžena utakmica 15 minuta. Nezapamćeno, ali 15 minuta kod 1:2."

"Da je bar navučeno 10. Čovjek je najpokvarenije stvorenje na kugli zemaljskoj, a ovaj sudija je pokazao da je pokvaren. On je mlad, ali pokvaren."

"Ono je bio faul, igrao sam špica, znam šta se svira. Kod Zvezdinog drugog gola čovjek pokvari sve", kazao je bivši napadač sarajevskog Željezničara.

Oglasi

Inače, Bogdanović ne sumnja da će fudbaleri Partizana izaći na teren stadiona Rajko Mitić u srijedu u 19 sati. Objasnio je i zašto.

"Partizan mora da igra, jer ovo regularna država, prvenstvo, nepravde će uvijek biti. Fudbal se igra zbog navijača, oni moraju da izađu. A afektu je rečeno da neće igrati."

"VAR ne smije da reaguje, nisu oni slučajno deligirani. Biće totalno drugačija utakmica. Da li će Partizan moći da se digne. Činjenica je da mu je napravljena nepravda u 90 minuti."

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Utakmica će biti zatvorena jer je trofej u pitanju. Dva posljednja derbija su bila na dobrom nivou, očekujem da Zvijezda u srijedu nazove FSS da delegira Pavla Ilića i da pokažu poziciju moći."

Posljednje informacije govore da bi Partizan trebao igrati meč, međutim još uvijek nema zvanične odluke jer su igrači ti koji su inicirali ideju da ne igraju i njihova riječ će biti posljednja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi