Partizan je brzo pronašao zamjenu za Duljaja i potpisao ugovor
Partizan se mnogo žalio i na suđenje (Foto: Marko Metlaš MN Press / AFP)

Žele zadržati drugu poziciji u završnici sezone

Partizan je brzo pronašao zamjenu za Duljaja i potpisao ugovor

Samir Mlaćo

FK Partizan je jučer i zvanično ostao bez trenera. Čelnici kluba iz Beograda nakon četiri vezana poraza odlučili su se razići sa Igorom Duljajom, a to je bilo i očekivati.

Duljaj je vodio ekipu uspješno ove sezone, držali su lidersku poziciju, no stigla je kriza i Crvena zvezda je sve iskoristila.

Zvezda sada korača ka tituli, a Partizanu je ugroženo i drugo mjesto. Imaju tek četiri boda prednosti nad TSC i moraju više nego ozbiljno shvatiti završnicu sezone.

Duljaj je tako dobio otkaz, a na njegovo mjesto brzo je imenovan Albert Nađ.

"Nakon što su završene sve formalnosti, Albert Nađ je imenovan za novog šefa stručnog štaba FK Partizan. Ugovor je potpisan na godinu i po dana", saopštili su su FK Partizan.

Nađ je bio uz Duljaja i dobro poznaje ekipu, te je ovaj potez Beograđana i očekivan, no mnogi se pitaju da li će Nađ ostati glavni trener za narednu sezonu ili će tek biti dio stručnog štaba kod eventualno novog trenera.

Oglasi

Pored Nađa u stručnom štabu će raditi Miroslav Čermelj, Miroslav Vulićević i Miloš Podunavac.

Drugo mjesto u Super ligi Srbije vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka i u Partizanu su svjesni koliko je važno da ostanu na toj poziciji.

TSC čeka svoju šansu, a Partizan u četvrtak dočekuje Vojvodinu. TSC gostuje kod Crvene zvezde, dok u Kragujevcu isti dan igraju Radnički i Mladost Lučani.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić, a ovaj tim je na pragu historijskog uspjeha. Evropa je sve bliže, Dudić je optimista, a tri boda protiv Mladosti otvorila bi vrata cilja i približila Kragujevčane.

Kada je tabela u pitanju, Zvezda ima 81 bod, Partizan 70, TSC 66, a Radnički 56. Po 51 imaju Čukarički i Vojvodina, a u Evropu ide pet timova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije