Igor Duljaj više nije trener FK Partizan!

Smijenjen je

Igor Duljaj više nije trener FK Partizan! · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Igor Duljaj više nije trener FK Partizan, nezvanično saznaje SportSport. Uskoro se očekuje zvanična potvrda od strane beogradskog kluba. 

Nakon 53 utakmice na klupi FK Partizan, Igor Duljaj će biti smijenjen, nezvanično saznaje SportSport.

Uskoro se očekuje da sprski velikan potvrdi ovu vijest i zvanično putem svog sajta i naloga na društvenim mrežama.

Večeras je održana sjednica Upravnog odbora FK Partizan na kojoj je donesena ova odluka, te je pitanje trenutka kada će je klub potvrditi.

Ova odluka možda i nije tako neočekivana. Dolazi nakon četiri vezana poraza od kojih su dva bila u derbijima protiv Crvene zvezde.

Tri od četiri bila su u ligi gdje je Partizan izgubio sada svaku šansu za prvo mjesto i Zvezda će opet biti prvak Srbije, a 24. aprila poraženi su 2:0 od ljutog rivala i u polufinalu Kupa, te neće osvojiti nijedan trofej ove sezone.

Oglasi

I ne samo da neće biti prvi, Partizanu je sada ugroženo i drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka. TSC je slavio u direktnom ogledu i sada zaostaje četiri boda.

Do kraja sezone je ostalo još pet kola i svašta može da se desi, te Partizan svim silama mora da se trgne i da proba sačuvati drugo mjesto. Dobra stvar je i dalje što ima sve u svojim rukama.

Naredni meč igrat će u Humskoj 2. maja protiv Vojvodine i vidjet ćemo ko će crno-bijele predvoditi protiv ekipe iz Novog Sada.

Nakon toga slijedi gostovanje Napretku, domaći duel protiv Mladosti, gostovanje Čukaričkom i za kraj sezone 25. maja dočekuju Radnički 1923 našeg Feđe Dudića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Igora Duljaja što se tiče, on je trenersku karijeru počeo kao asistent Fonseci u Shakhtaru, nakon čega je bio asistent i u Partizanu Stanojeviću i Miloševiću.

Vodio je samostalno Teleoptik pola godine, da bi 1. marta 2023. godine preuzeo Partizan.

Top Komentari

pjanke.sa
Nemoj Fedja ni slucajno!!! Napravices istu gresku. Rano je neka te barem 2 sezone na jednom mjestu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi