Navijačima FK Partizan nije dozvoljen ulazak u Moldaviju zbog straha od ruskog vojnog udara
Srbija je svrstana među države koje su opasne po društveni sistem Moldavije i navijačima iz Beograda je zbog toga zabranjen ulazak u zemlju (Foto: EPA)

Moldavske vlasti donijele odluku

Navijačima FK Partizan nije dozvoljen ulazak u Moldaviju zbog straha od ruskog vojnog udara

M. Šljivak

Navijači FK Partizan ne mogu prisustvovati utakmici Konferencijske lige protiv Sheriff Tiraspola zbog straha moldavskih vlasti kako bi preko njih Rusi mogli izazvati vojni udar u državi. Oni su već protjerani iz države, a utakmica će se na kraju održati bez prisustva publike.

Utakmica Konferencijske lige između Sheriffa i Partizana na kraju će se igrati bez prisustva publike nakon tenzija koje su nastale po dolasku navijača beogradskog kluba u Moldaviju.

Zvaničnici ove države smatraju da bi Rusi preko navijača beogradskog kluba mogli izazvati vojni udar i zbog toga su reagovali, te su navijačima zabranili ulazak u zemlju.

Predsjednica Moldavije Maia Sandu javno je saopštila kako se ova država plaši ruskog vojnog udara i destabilizacije zemlje.

"Rusija planira vojni udar u moldaviju. Plan uključuje sabotažu i ulazak vojno spremnih ljudi u civilnim odijelima u državu, te napade na zgrade vlade i uzimanje taoca", rekla je Sandu i dodaje:

"Građani Rusije, Crne Gore, Bjelorusije i Srbije su ti koji bi mogli ulaskom u zemlju pokušati izazvati nerede kako bi smijenili legalno izabranu vladu i stavili je pod kontrolu Rusije".

Oglasi

Do informacija o mogućem vojnom udaru u Moldaviji su došli zahvaljujući informacijama iz Ukrajine.

"Informacije koje imaju pokazuju potencijalne lokacije za puč. Kremlin pokušava dovesti nasilje u Moldaviju, ali neće im poći za rukom. Naš glavni cilje je sigurnost građana i države", istakla je predsjednica Moldavije Maia Sandu.

Na kraju su navijači Partizana iz sigurnosnih razloga otjerani iz Moldavije, a nakon svega je reagovao i Fudbalski savez Moldavije koji je saopštio da se utakmica igra bez prisustva gledalaca.

"Fudbalski savez Moldavije obavijestio je Sheriff o odluci da se utakmica Konferencijske lige protiv Partizana igra bez prisustva publike", potvrđeno je iz kluba uz dodatak:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Svi oni koji su već kupili ulaznice za utakmicu moći će vratiti ulaznice i novac će im biti vraćen."

O kompletnoj situaciji je naravno obaviještena i Evropska fudbalska federacija (UEFA) koja nema ništa protiv da se meč igra pred praznim tribinama jer je ipak sigurnosna situacija najbitnija.

Top Komentari

Pa ko bi pustijo necivilizaciju unutra. To su sve kriminalci cetnicki.
2 0
kenny
S. N. V.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti