Partizan uskoro stiže u BiH na 90. rođendan bh. klubu
Detalj sa meča FK Velež - FK Rudar Prijedor

Sve je spremno za spektakl

Partizan uskoro stiže u BiH na 90. rođendan bh. klubu

S. Mlaćo
U prijedorskom Rudaru svečano planiraju obilježiti 90. rođendan kluba.

Tako je povrđeno da će 15. novembra u Prijedor stići beogradski Partizan, te se očekuju ispunjene tribine i sjajna atmosfera.

“Utakmica, kao i cijela manifestacija će biti održana 15. i 16. novembra, a dešava se u sklopu proslave 90 godina postojanja Rudar Prijedor, koja će trajati cijele sezone.

Centralni događaj će biti 23. maja 2023. godine na dan osnivanja našeg kluba. Nakon 50 godina, ovo je treće gostovanje crno-bijelih u Potkozarju, prva dva su bila daleke 1972. u aprilu, a drugo u decembru. Prihod od te utakmice je išao na izgradnju spomenika u Nacionalnom parku Kozara na Mrakovici“, rekao je Nenad Janjetović, član Organizazionog odbora za TV K3.

Rudar je i putem zvanične stranice potvrdio da se meč igra 15. novembra, no još uvijek nije određena satnica.

🔥 Crno-beli na Gradskom! ⚽ FK RUDAR-PRIJEDOR - FK PARTIZAN (BEOGRAD) 🕒 15.11.2022. - UTORAK - 13,00 🏟️ Gradski...

Posted by FK Rudar-Prijedor on Friday, November 4, 2022
De

Poznato je da Partizan u ovom kraju imali veliki broj navijača i oni će sigurno doći da bodre svoj tim, te tako isprate ovaj simbolični meč i rođendansku proslavu.

Rudar je prošle sezone ispao iz Premijer lige naše zemlje, a trenutno se takmiči u Prvoj ligi RS.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Trenutno je na osmom mjesti i jasno je da od eventualnog povratka u Premijer ligu za narednu sezone gotovo sigurno nema ništa. U klubu se žele stabilizovati nakon ispadanja, te kroz narednih par sezona vratiti u elitni rang našeg nogometa.

Rudar meč ovog kola igra sutra u Omarskoj protiv FK Omarska.

Top Komentari

axel42
Racku nas zaboli!
4 1
BordoBijeli1946
Jao imbecila... Stavili sliku Velezovog stadiona kao sa utakmice protiv Rudara. Yebo li vam klik majku mrtvu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi