Bivši premijerligaš i osvajač Kupa BiH pred zidom: Tišina velika, a početak sezone se bliži

Neizvjesna situacija

Bivši premijerligaš i osvajač Kupa BiH pred zidom: Tišina velika, a početak sezone se bliži

H. Zilić

Teška situacija je u FK Radnik iz Bijeljine.

Dok većina klubova u Bosni i Hercegovini lagano počinje ili su uveliko počeli pripreme za novu sezonu u Radniku se apsolutno ništa ne zna.

Igrači odlaze iz kluba, čak pojedini juniori i kadeti napuštaju klub.

Tim je prošle sezone ispao iz Premijer lige BiH i većina je bila mišljenja da bi klub iz Semberije mogao eskpresno da se vrati, međutim u Bijeljini su neki drugi vjetrovi, čini se najteži od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Klubu je isključena struja, a prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli, Radnik još uvijek nema definisan igrački kadar, kao i stručni štab pred novu sezonu u Prvoj ligi RS.

Kontkatirali smo članove UO kluba, međutim niko nije odgovarao na naše pozive.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Tišina je sve veća u Bijeljini, a pojedine špekulacije da klubu prijeti gašenje mogle bi postati teška i surova istina.

Pitanja je dosta, odgovora nema, a već smo pri kraju juna. Naredni vikend ulazimo u mjesecu juli, a u bivšem osvajaču Kupa Bosne i Hercegovina je tumurna i teška situacija.

Top Komentari

pitariistok
Gasi
0 8
Mitjo
Najbolji pokazatelj kako izgleda kad klub vodi strucno lice, kako kad ga vodi politika. I tako je u svemu ne samo fudbalu. Otjerase Krstajica samo zato sto se nije priklonio politici.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi