Huligani divljali na stadionu nekadašnjeg premijerligaša, u klubu razočarani

Sve objavili putem facebook stranice

Huligani divljali na stadionu nekadašnjeg premijerligaša, u klubu razočarani

S. Mlaćo
Da neodgovorni pojedinci, blago rečeno huligani, ne biraju ni vrijeme ni mjesto za svoje vandalske činove, nije neka tajna. Vrlo često na meti su i sportski objekti, gdje većinom u noćnim satima isti 'divljaju' i dokazuju se na sebi 'normalan način'.

Tako je sinoć bilo u Bijeljini gdje je oštećena imovina FK Radnik Bijeljina, tačnije to se desilo na pomoćnom terenu Gradskog stadiona.

Iz Radnika su naravno razočarani, pozvali su policiju i vjeruju da će pronaći osobe čiji mentalni sklop je vrlo teško i zamisliti.

“Pozivamo javnost da se što više proširi vijest o važnosti očuvanja imovine koju koristi naš klub i da se spriječi utjecaj delikvenata koji bi mislili učiniti nešto slično.

ВАНДАЛИЗАМ НА ПОМОЋНИМ ТЕРЕНИМА РАДНИКА! Апелујемо на јавност да се прича о важности очувања имовине коју користи наш...

Posted by FK Radnik Bijeljina on Tuesday, January 10, 2023

Hvala pripadnicima PU Bijeljina koji su brzo reagovali, izašli na lice mjesta i napravili zapisnik“, stoji u objavi.

Oglasi

Kako se može vidjeti na fotografijama, neko je namjerno uništavao ogradu, te uspio u tome i nanio određen štetu. Iz Radnika će sada morati uložiti dodatna sredstva u to, a treba istaći da je ovaj klub trenutno član Prve lige Republike Srpske.

U Premijer ligi je igrao veoma važnu ulogu, osvojio i Kup BiH 2016.godine., no nedavno su nastali i finansijski problemi. Tek par igrača ostalo je u kadru, Radnik je kasnio i sa početkom sezone, ali se ipak konsolidovao. Vrijedni čelnici kluba uradili su mnogo posla i vjeruju da će klub u narednim godinama ispuniti svoje ciljeve.

Vratili su nekoliko domaćih igrača ove zime, a jučer je ugovor potpisao Dragan Matković. On je vezista koji se u Radnik vraća iz trebinjskog Leotara.

Prethodno se vratio i Marko Despotović, sada već bivši član Kozare iz Gradiške. Despotović je ponikao u Raniku, a nastupao je i za Tekstilac, Podrinje i GOŠK.

Sigurno da ovaj dvojac neće biti posljednji u rubrici 'pojačanja', te u Radniku vrijedno rade na tržištu. U drugom dijelu sezone pored prvenstva očekuje ih i Kup BiH, tačnije susret osmine finala.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Rival Radnika će na Bilinom Polju biti zenički Čelik, član Druge lige Centar, tačnije jesenji prvak tog ranga takmičenja i nekadašnji premijerligaš.

Radnik je prvi dio sezone u Prvoj ligi RS završio na sedmom mjestu sa 30 osvojenih bodova. S obzirom na sve probleme uoči sezone to je svakako zadovoljavajući rezultat. Drugi dio Bijeljinci otvaraju domaćim susretom sa Famosom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi