Admir Hasančić na klupi federalnog prvoligaša
Već za viken gostovanje kod lidera Slobode

Loše igre ih dovele u bitku za opstanak

Admir Hasančić na klupi federalnog prvoligaša

Samir Mlaćo

FK Radnik iz Hadžića danas će dobiti novog šefa struke. 

Naime, kriza rezultata zabrinula je sve u federalnom prvoligašu i sasvim očekivano došlo je do trenerske promjene.

Rukovodstvo kluba odlučilo da je da za glavnog trenera imenuje Admira Hasančića, nekadašnjeg trenera u Akademiji FK Sarajevo. Hasančić se istakao u sjajnom radu sa mladim igračima, gdje je dobijao brojne pohvale, no ipak nije ostao član bordo kluba.

Čak četiri puta je bio prvak sa kadetima FK Sarajevo, što je uspijeh vrijedan svake hvale.

Sada je dobio poziv iz Hadžića i zvanično će biti predstavljen. Sigurno će i za njega ovaj izazov biti veliki, a dvije strane vjeruju da će na kraju imati razloga za zadovoljstvo.

Kao igrač Hasančić je nastupao za Zagreb, Rijeku, Sarajevo, Čelik, a jedno vrijeme proveo je i u Izraelu....Dva nastupa upisao je i za reprezentaciju naše zemlje.

Oglasi

Novi klub preuzima u vjerovatnom najtežem mogućem momentu. Radnik gostuje za vikend kod Slobode iz Tuzle, lidera na tabeli koji suvereno gazi ka tituli prvaka.

Sloboda je u prošlom kolu savladala Stupčanicu 1:0, te ima sedam bodova prednosti nad Olovljanima, dok je Radnik izgubio od BFK Simm Bau sa 3:1.

Radnik je poveo, gosti bili sa dva igrača manje, ali i pored toga upisali sigurnu pobjedu.

Donijelo je to veliko razočarenje u klub iz Hadžića, a sada i trenersku promjenu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnik je trenutno na poziciji 13, te ga očekuje borba za opstanak. Ovaj klub je u posljednjih pet kola upisao tek jednu pobjedu, pa je jasno da ga čeka zanimljiva završnica u sezoni, iako je svima u klubu bio cilj sredina tabele i sigurna zoa.

Radnik iam 22 boda, a na dnu su Mladost sa 14, Radnik ima 19, a Zvijezda 21.

Top Komentari

pero98
Sretno legendo. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi