Federalni prvoligaš pokazao zube velikom favoritu, ali je Stojan Vranješ odveo Borac u osminu finala

Jedan gol dovoljan

Federalni prvoligaš pokazao zube velikom favoritu, ali je Stojan Vranješ odveo Borac u osminu finala

Edmir Škorić

Zaostale dvije utakmice šesnaestine finala Kupa BiH odigrane su danas. Borac je kao veliki favorit gostovao u Hadžićima, a slavio je sa 1:0.

Federalni prvoligaš Radnik pružio je veliki otpor gostima iz Banjaluke i zamalo je priredio senzaciju, no Borac je ipak jednim golom uspio da prođe u osminu finala.

Polovinom prvog dijela Borac je došao do jedinog gola na meču. Nakon jednog prekida, lopta se odbila do Stojana Vranješa koji je uspio da je pošalje u mrežu i zahvaljujući tom golu Banjalučani su mirnije igrali u nastavku, ali svakako nisu bili opušteni.

Radnik je krajem prvog poluvremena imao dvije stopostotne šanse. Bojan Pavlović je odbranio udarac Adija Bešića, a samo par sekujndi kasnije bivši omladinac Sarajeva i bivši igrač Tuzla Cityja Salko Nargalić šutira pored gola.

I početkom drugog dijela Nargalić je imao šansu za Radnik, da bi Makarić u 61. minuti zaprijetio golu domaćih, ali je Mudželet bio siguran. Borac je plesao po tankoj žici, Radnik je napadao i bio blizu da izjednači. Sabljica je u 81. minuti sjajno gađao, ali je Pavlović spasio Banjalučane.

Oglasi

Iako je Radnik svim silama nastojao da dođe do izjednačenja i uvede meč u dramu, pa možda i penale, Borac je ipak sačuvao prednost i proslavio prolazak dalje. 

Stvari po Borac ove sezone idu dosta dobro, budući da su i u Premijer ligi trenutno lideri sa 36 bodova, četiri više od Zrinjskog i šest od Sarajeva. U narednoj utakmici će gostovati ekipi Sloge Doboj za vikend.

I Široki Brijeg je imao teško gostovanje kod RS prvoligaša Sutjeske u Foči. 

Očekivano inicijativa gostiju od samog početka, da bi u 52. minuti konačno došli do pogotka. Sutjeska je imala svoje šanse i zasluženo došla do 1:1 u 57. minuti, a na kraju je to bio i konačan rezultat, pa ćemo gledati penale u tom duelu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Radnik H. - Borac 0:1

RADNIK HADŽIĆI: Mudželet, Oputa, Bešić, Sabljica, Kobašević, Kovačević, Nargalić, Kazić, Jašarević, Ramić i Rizvo.
BORAC: Pavlović, Đekić, Pejović, Ćelić, Fićović, Makarić, Pišek, Subić, Vranješ, Kulašin i Mihajlović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1619624678
Ne piše ko je sudio a to je najbitnija informacija. Borac je opet pokrao protivnika. Ni stida ni srama. Pa ni drugoligaša ne mogu dobiti bez kradje
2 0
FahrudinKonjHodzic
nemogu hadjici danas jaci borac mlogo zelju i sarajvo bi mozda izbacili steta
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi