U Hadžićima sredili stadion: Za vikend ih očekuje jako bitna utakmica

Duel starih rivala

U Hadžićima sredili stadion: Za vikend ih očekuje jako bitna utakmica

H. Zilić

U vikendu ispred nas očekuju nas utakmice 17. kola prve lige FBiH, a jedan od najuzbudljvijih mečeva odigrat će se u subotu (16. marta) u Hadžićima sa početkom u 15 sati gdje će domaći Radnik dočekati zenički Čelik.

U Hadžićima su aktivno radili i na uređenju stadiona tako da će njihov dom fudbalere Čelika, ali i navijače koji dođu na utakmicu dočekati u novom ozračju.

Na stadionu u Hadžićima postavljene su nove stolice na glavnu tribinu, čime je dom FK Radnik dobio drugačiji i svježiji izgled.

Novi izgled tribine na stadionu u Hadžićima

Klub iz Hadžića se nalazi blizu začelja tabele, tako da im utakmica protiv Čelika itekako znači i jako je bitna za nastavak sezone.

Radnik je trenuto na 11. poziciji sa 17 bodova, tri boda više od opasne zone, a eventualni trijumf bi ih za trenutak učvrstio na sredini prvoligaške tabele.

Čelik u Hadžiće dolazi kao devetoplasirana ekipa sa 22 boda. Zeničani su daleko od borbe za vrh, ali i daleko od borbe za opstanak tako da do kraja sezone mogu igrati opušteno za bod više, a sigurno bez rezultatskog pritiska mogu biti opasan rival za ekipe.

Oglasi

Radnik i Čelik odigrali ligaški duel 1996. godine

FK Radnik Hadžići i NK Čelik Zenica imaju poveznicu i za prve fudbalske utakmica u Bosni i Hercegovini nakon rata.

Ova dva tima su igrala ligaški duel 1996. godine u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine. Čelik je te godine bio prvak, a u Hadžićima je slavio sa 4:0.

U najavi subotnje utakmice iz Radnika su se prisjetili pomenute 1996. godine.

"Davne 1996 godine, u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine je NK Čelik Zenica igrao protiv FK Radnika na Gradskom stadionu u Hadžićima.đ

FK Radnik je poražen visokim rezultatom 4:0 za goste, a NK Čelik je bio prvak lige te sezone.

Rezultat iz prvog dijela ove sezone je bio neriješen u utakmici odigranoj na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da u subotu 16. marta u 15:00 sati prisustvuju duela ova dva kluba na Gradskom stadionu u Hadžićima.

Važno je napomenuti da tribine stadiona blistaju sa novim stolicama", stoji u najavi FK Radnik Hadžići na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Cuo sam neke treba kako govore bjezite eto Zenicana.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi