Radnik počeo s pripremama, Đurić se nada pojačanjima

Bijeljinci zadnji na tabeli

Radnik počeo s pripremama, Đurić se nada pojačanjima

E. Škorić

Posljednjeplasirani tim Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Radnik, počeo je s pripremama za nastavak sezone.

Radnik je danas zvanično otvorio pripreme, a tim je povodom na press konferenciji govorio trener tima Velibor Đurić.

"Prve tri sedmice radimo ovdje u Bijeljini gdje smo zakazali i prvu utakmicu 26. januara protiv FK Loznica. Poslije toga je planiran odlazak u Medulin gdje ćemo boraviti deset dana. Tu ćemo učestvovati na tradiocionalnom turniru i odigrati tri eventualno četiri utakmice. Poslije toga se vraćamo u Bijeljinu na završni dio priprema", rekao je Đurić.

Generalku će Bijeljinci odraditi protiv Slobode Tuzla na domaćem terenu sredinom februara.

"Što se tiče novih igrača, trenutno je novi jedino golman Azir Muminović. Aleksa Urošović je bio kod nas za pozajmici pola godine koji je raskinuo ugovor sa Spartakom sa Subotice te smo na naše zadovoljstvo dogovorili saradnju na sljedeće dvije i po godine", rekao je Đurić te dodao:

"Što se tiče odlazaka iz kluba, momci koji su bili pozamljeni iz FK Borac vratili su se u svoj matični klub. To su Tahrić i Marković, Aljkanović nas je napustio i to je sve što se dešavalo u ovom prelaznom periodu. Povratak na teren Gogića koji se povrijedio prije dva i po mjeseca ne ide baš kako bismo željeli te ćemo dodatne informacije imati 17.01 pa ćemo vidjeti kakva je situacija".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radniku će biti neophodna i određena pojačanja kao želi da ostane u Premijer ligi i Đurić se nada da će ih biti.

Prvu utakmicu na proljeće Radnik će odigrati na svom terenu protiv Posušja, a nakon toga ide na teško gostovanje kod lidera Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi