U Kaknju i poslije polusezone radno: "Ne mogu zamisliti da nogometaš odmara dva mjeseca"

Mehanović drži sve pod kontrolom

U Kaknju i poslije polusezone radno: "Ne mogu zamisliti da nogometaš odmara dva mjeseca"

S. Mlaćo

U kakanjskom Rudaru nema pauze i nakon kraja prvog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH. Kakanjci su nastavili sa radom i pokazali da su veoma ozbiljan kolektiv u kojem se misli na sve.

Iza Bećira Mehanovića, ambicioznog trenera, je sjajna polusezona, Rudar zaostaje tek bod za jesenjim prvakom Posušjem. Sa Mehanovićem smo razgovarali i potvrdio je da njegovi izabranici i dalje vrijedno rade, što potvrđuje i njegovu veliku želju za uspjehom i u drugom dijelu sezone.

"Treniramo dva puta sedmično, nekada na stadionu, nekada i u dvorani. Trenirat ćemo do 15.12., a onda slijedi pauza, a prije toga će momci dobiti plan. Između 15. i 20. januara ćemo krenuti sa pripremama, odnosno obaviti prozivku", priča Mehanović za SportSport.ba.

Situacija sa igračkim kadrom, da li će biti odlazaka, pojačanja?

"To svakako zavisi od ambicija kluba. Nisam još razgovarao sa čelnicima kluba. Prvi cilj što se mene tiče je zadržati trenutni kadar. Ukoliko želimo napasti Premijer ligu, onda su potrebna vrhunska pojačanja. U svakom slučaju želja je pojačati konkurenciju, dovesti prije svega mlade momke koji su željni dokazivanja i napredovanja. Niko od igrača nije najavio odlazak, a Dervišagić koji je na posudbi iz FK Sarajevo se mora javiti u svoj klub, međutim ostat će sa nama i u drugom dijelu sezone".

Kako nogometaši podnose rad? Ima li 'otpora', ipak mnogi ligu nazivaju poluprofesionalnom?

"I prošle godine smo radili ovako, do 15. 12. Imali smo isti plan kao sada. Svi su prekinuli rad, mi ne. Takav je moj stav i igrači to dobro znaju. Ne mogu zamisliti da igrač odmara dva mjeseca. Meni je lakše kada ih imam 'na oku', kada vidim sve na treninzima. Mi se dobro poznajemo, oni znaju koliko sam ja posvećen poslu i zaista nema otpora. Treninzi su zanimljivi, prilagođeni igračima".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nema informacija iz ostalih klubova. Zatišje je u ligi.

"Svi su prekinuli rad i to je to. Ne baš svi, Posušje isto kako vidim i dalje radi. Oni su ozbiljan klub, zato i jesu tu gdje jesu", dodao je na kraju razgovora šef struke Kakanjca Bećir Mehanović, trener koji je skrenuo pažnju na sebe u posljednje dvije sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi