FK Rudar Kakanj danas slavi stoti rođendan

Opstao i u teškim vremenima, danas član Prve lige FBiH

FK Rudar Kakanj danas slavi stoti rođendan

S. Mlaćo

Prije tačno stotinu godina osnovan je FK Rudar Kakanj, danas član Prve lige FBiH. 

Planirano je i svečano obilježavanje velikog jubileja ove godine, no zbog pandemije koronavirusa sada je sve veoma upitno.

Brzo je Rudar postao simbol Kakanj, a svakako vrijedi istaći i veliku ljubav navijača te onih koji podržavaju klub na razne načine. Zbog te udružene podrške Rudar je opstao u teškim vremenima. 

"Skupština Fudbalskog Kluba Rudar Kakanj je na zasjedanju održanom 3. 2. 2009. godine donijela Odluku o godini osnivanja Kluba. Uvidom u dokumentaciju Arhiva Bosne i Hercegovine utvrđeno je da je Športski klub Rudar Kakanj formiran 1920 godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva Pravila Športskog kluba Rudar Kakanj, napisana su 29. februara 1920. godine. Ista Pravila predsjednik Športskog kluba Rudar Kakanj, Ivan Kljujić, sa Molbom za odobravanje Pravila uputio je 15. aprila 1920. godine Kotarskom uredu u Visoko.Kotarski ured u Visokom, Pravila je primio 19. aprila 1920. godine pod brojem 5028. Sa napomenom „predlaže se na rješenje“ . Kotarski predstojnik Pravila je proslijedio Zemaljskoj vladi za Bosnu i Hercegovinu u Sarajevo. Zemaljska vlada za Bosnu i Hercegovinu je 20. aprila 1920. pod rednim brojem 66696/20 sa četiri priloga Pravila primila molbu iz Kotarskog ureda Visoko", prenosi stranica kakanjlive.com.

U ime redakcije SportSport.ba svim Kakanjcima, te članovima Rudara, navijačima i svima kojima je ovaj klub u srcu čestitamo 100. rođendan.

Top Komentari

Fishek
Sretan 100. rođendan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi