Ko će napustiti Prvu ligu FBiH: Rudar ili Jedinstvo?
Tužni dani za nogomet u Kaknju

Odluka pada u subotu

Ko će napustiti Prvu ligu FBiH: Rudar ili Jedinstvo?

U Kaknju razočarenje.

Mladost je već siguran putnik u niži rang, a istim putem čini se ide i FK Rudar Kakanj.

Mladost nakon 29 kola ima samo 15 bodova na svom kontu, dok je Rudar na 29, a ligu će napustiti dva tima.

Postoji mogućnost da na kraju 15-ni tim igra doigravanje za Prvu ligu FBiH, ali teško je očekivati da će Radnički iz Lukavca prokockati šansu da završi među pet timova u Drugoj ligi Sjever.

Knjiga je na kraju 'spala' na Rudar i Jedinstvo.

Rudar za vikend dočekuje upravo Mladost, dok Jedinstvo dočekuje TOŠK. Rudaru igraju samo tri boda, ali moraju se nadati remiju ili porazu Jedinstva protiv TOŠK-a.

Oglasi

U Bihaću će sigurno poduzeti sve korake da slave i tako osiguraju opstanak. TOŠK dolazi bez rezultatskog imperativa sa sigurno dosta promjena u sastavu.

Jedinstvo ima i bolji duel od Rudara tako da može i u slučaju poraza te remija Rudara slaviti opstanak.

Rudar i Mladost će se tako prema svemu sudeći međusobnim duelom oprostiti od Prve lige FBiH i krenuti put Druge lige Centar.

Veliki je to udarac za grad Kakanj, a koliko su razočarani navijači Rudara najbolje pokazuje to da su nakon poraza u prošlom kolu kod Simm Bau 3:2 nogometašima skinuli dresove i sve javno objavili.

U Rudaru su vjerovatno svjesni da je bitka skoro završena, a potajno se mogu pitati da li će FK Tuzla City nastupati naredne sezone u Prvoj ligi FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tuzlaci su ispali iz Wwin lige, veliki broj igrača je napustio klub, pa će biti zanimljiva vidjeti kakvi su planovi za dalje.

Posljednje kolo Prve lige FBiH igra se u subotu od 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi