Iznenađujući transfer: Iz Prve lige RS u elitni rang Bugarske
FOTO: FK Rudar Prijedor

Potpisao je ugovor

Iznenađujući transfer: Iz Prve lige RS u elitni rang Bugarske

S. Mlaćo

Prelazni rok u našoj zemlji još uvijek traje, a sada je stigao jedan zanimljiv transfer.

Naime, 22-godišnji Prijedorčanin Kristijan Sekulić napustio je Prvu ligu Republike Srpske i skrasio u Bugarskoj. Tačnije, Sekulić je bio čuvar mreže Rudara iz Prijedora, ali je branio u prvom dijelu sezone na samo tri utakmice.

Sada je ipak pronašao novi angažman, i to vrlo kvalitetan. Potpisao je za bugarski tim Etar i saradnja je ozvaničena.

Sekulić će tako u nove izazove i sigurno se radi o veoma dobrom angažmanu, a treba istaći da je on bio i U-19 reprezentativac Slovenije.

Bio je i u NK Celje, NK Triglav, NK Olimpija, te Rudar Velenju. Upravo je iz Velenja stigao prošle godine u Rudar.

Treba istaći da je njegovi novi klub Etar u veoma teškoj situaciji kada je borba za opstanak u pitanju. Etar ima tek devet bodova i 'zakucan' je za dno, a ispred je Botev sa 13 bodova, dok Pirin ima 16, a Lok. Sofia 19.

Oglasi

Ovaj tim će voditi borbu za opstanak i pokušati napraviti čudo u nastavku sezone.

Kada je u pitanju Rudar, klub iz Prijedora je najavljivao borbu za prvaka i povratak u Premijer ligu, ali od toga nema ništa.

Trenutno lider je Radnik iz Bijeljine je sa 39 osvojenih bodova, Laktaši imaju 36, a Rudar 32. Samo jedan tim ide u viši rang te se čini da je to najbliži Radnik.

Upravo na ovu temu jutros je za SportSport.ba govorio šef struke FK Slavija Bojan Regoje.

"Po mom mišljenju Radnik je glavni favorit. Mogu se umiješati i Laktaši te Rudar Prijedor, ali Radnik je od samog starta pokazao da su njihove ambicije vezane za povratak u Premijer ligu, doveli su sada i nova pojačanja, te mislim da neće imati konkurenciju", rekao je Regoje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi