Regoje nema dilema ko je najbolji klub u BiH: Ispred svih su!

Legendarni defanzivac sprema ekipu za meč osmine finala Kupa BiH

Regoje nema dilema ko je najbolji klub u BiH: Ispred svih su! · Intervju

S. Mlaćo

Sve je spremno za susrete osmine finala Kupa naše zemlje. Slavija iz Istočnog Sarajeva, član Prve lige Republike Srpske, ima veoma težak izazov. Izabranici Bojana Regoje u goste će mostarskom Zrinjskom koji je prošle sezone osvojio duplu krunu.

I ove sigurno Plemići žele trofeje, u prvenstvu kasne za Borcem sedam bodova, dok u Kupu bar na papiru sada imaju lakšu prepreku. Slavija stiže rasterećena, te je to da kažemo mala 'prednost' ovog tima.

Na klupi Slavije je Bojan Regoje, legendarno premijerligaško ime, danas ambiciozni trener. Upravo je Regoje govorio za SportSport pred ovu utakmicu.

"Znamo ko je Zrinjski, vidimo šta prave zadnjih godina i šta su napravili, ne samo u BiH, nego i Evropi. Očekuje nas teška utakmica, ali mi ćemo pokušati da se pokažemo u što boljem izdanju. Znamo da su kvalitetniji, realni smo, ali nema predaje unaprijed. Dat ćemo maksimum, mi smo svakako pripreme bazirali da nam imamo utakmicu ovog vikenda, eto tako će i biti", priča Regoje.

Svjestan je da se u Kup utakmicama vrlo često dešavaju iznenađenje.

"Baš tako, bude iznenađenja, to svi vidimo. Opet kažem, mi ćemo dati sve od sebe, sigurno da će biti dobra utakmica da igrači vide na kojem su nivou, da vidimo kao klub gdje smo sada mi, a rival će biti odlična ekipa, uz sigurno vrhunski teren".

Oglasi

Zrinjski se nedavno u dva navrata uspješno obračunao sa Aston Villom                                                                                                                                               

U toku priprema Slaviji je došla utakmica sa Zrinjskim. Regoje ističe da ih to nije poremetilo.

"Nije, stvarno nije. Po planu bismo igrali utakmicu u subotu, pa je dobro da je Kup došao baš subotom. Uz to, igramo protiv kvalitetne ekipe, nedavno smo igrali protiv premijerligaša, to je također veoma bitno za ekipu".

Za mnoge je Zrinjski dimenzija više u Premijer ligi. Plemići su bili tvrd orah npr. za Aston Villu, rušili su i nizozemski Alkmaar, osvojili duplu krunu u našoj zemlji i pomjerili granice. Dodatno su se pojačali ove zime, stigao je između ostalih bivši bh. reprezentativac Toni Šunjić.

"Može se sigurno reći da su dimenzija više, to pokazuju i njihovi rezultati, kako kod nas, tako i u Evropi. Napravili su iskorak, rastu kao klub u svakom pogledu, te kada sve pogledamo oni su ispred svih u svemu. Možda je tu još FK Sarajevo koje im 'puše za vrat', a i FK Borac. Zrinjski je postavio neke nove standarde, imaju kvalitete i to se vidi".

Govedarica je ne tako davno nosio dres Plemića iz Mostara                                                                                                                                                               

Slavija se pojačala ove zime. Između ostalih stigli su nešto poznatija premijerligaška imena kao što su Vehudin Alešević, Miljan Govedarica i Kristijan Medić.

"Da, pojačali smo se. Navedena trojica su već igrali Premijer ligu, ali u prvenstvu nam ne ide baš dobro ove sezone. Prošle sezone smo bili četvrti, a sada smo se malo opustili. U bodovnom smo zaostatku, ali vjerujem u ove momke i nemam sumnje da ćemo na kraju završiti u gornjem dijelu tabele".

Smatra je je Radnik iz Bijeljine glavni favorit za povratak u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Po mom mišljenju Radnik je glavni favorit. Mogu se umiješati i Laktaši te Rudar Prijedor, ali Radnik je od samog starta pokazao da su njihove ambicije vezane za povratak u Premijer ligu, doveli su sada i nova pojačanja, te mislim da neće imati konkurenciju", rekao je na kraju razgovora Regoje.

FK Slavija je nakon prvog dijela sezone na 12. mjestu sa 19 osvojenih bodova. Prva liga Republike Srpske ove sezone broji 18 klubova, a u Slaviji se nadaju da će kraj dočekati među timovima iz gornjeg dijela. Drugi dio sezone će otvoriti utakmicom sa jesenjim prvakom Radnikom iz Bijeljine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
E druže ,haj ti to objasni federalnim partnerima iz podveležja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije