FK Rudar Prijedor imenovao novog trenera

Zamjena za Jankovića

FK Rudar Prijedor imenovao novog trenera · Zvanično

Fudbalski klub Rudar Prijedor okončao je potragu za novim trenerom.

Rudar se nakon prijevremeno završene sezone u 1. ligi RS razišao sa dosadašnjim strategom Igorom Jankovićem, a potraga za njegovim nasljednikom nije trajala dugo.

U proteklim danima rukovodstvo tima iz Prijedora vodilo je razgovore s nekoliko kandidata, jedan od njih bio je i Vule Trivunović, no izbor je na kraju pao na bivšeg fudbalera ovog kluba Borisa Savića.

Radi se o 32-godišnjem stručnjaku koji je ranije vodio Jedinstvo iz Žeravice, Zvijezdu 09 i IMT Beograd s kojim se plasirao u Prvu ligu Srbije (drugi stepen takmičenja).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sa Savićem je sve dogovoreno i preostalo je još samo da doputuje u Prijedor i zvanično stavi potpis na ugovor.

Podsjetimo, Rudar je prethodnu sezonu u 1. ligi RS okončao na drugoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi